Foto: Twitter

Pucano na bivšeg pakistanskog premijera Imrana Kana.


Kan je, kako se navodi, upucan u nogu i riječ je o pokušaju ubistva, navode lokalni mediji. On se nalazio u gradu Gujranvala, na istoku zemlje, dok je predvodio protestni marš koji je krenuo ka Islamabadu.

Prema informacijama koje su prenele medicinske službe, on je u stabilnom stanju.

Brojni lokalni mediji preneli su da se čula višestruka pucnjava kod konvoja vozila u kom je bio Imran Kan.



Visoki lider Kanove stranke Asad Umar, rekao je da je naoružani napadač otvorio vatru na konvoj automobila u kojem se nalazio bivši premijer Kan, lakše ranio njega i neke njegove pristalice, preneo je AP.
 
Umar je dodao da je Kan ranjen u nogu, da nije ozbiljno povrijeđen i da je prebačen u bolnicu u gradu Lahore.
 
Identitet napadača, koji je uhapšen na licu mjesta, još nije poznat, a nijedna grupa nije preuzela odgovornost za ovaj incident, navodi američka agencija.
 
Prema navodima policije, napad se dogodio u okrugu Vazirabad u istočnoj provinciji Pendžab, gdje je Kan putovao u velikom konvoju kamiona i automobila koji je krenuo ka glavnom gradu Islamabadu, u okviru svoje kampanje koja je imala za cilj da primora vladu da održi prijevremene izbore.
 
Premijer Šehbaz Šarif osudio je napad i naredio ministru unutrašnjih poslova da zatraži hitnu istragu.
 
Napad se dogodio manje od nedjelju dana nakon što je Kan započeo svoj marš iz Lahorea, glavnog grada provincije Pendžab, zajedno sa hiljadama pristalica.
 
Pakistanski parlament je u aprilu izglasao nepovjerenje Kanu, a od tada on tvrdi da je njegovo smijenjivanje sa te funkcije zavjera koju je osmislio njegov nasljednik Šarif.

 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )