Foto: N1

Srpski teniser Novak Đoković neće dobiti izuzeće od vakcinacije protiv virusa korona za ovogodišnji US open.

U najnovijem tekstu "Njujork Tajmsa" potvrđeno je da Đoković u ovom trenutku nema pravo ulaska u Sjedinjene Američke Države. Trenutno treći reket planete je već propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju ove sezone jer nije mogao da pristupi teritoriji SAD, a to bi moglo da se ponovi i krajem sezone.
 
Kako se navodi, Novak se prema tamošnjem zakonu vodi kao "nevakcinisani stranac" i zbog toga mu nije dozvoljen ulaz, što bi moglo da se zaobiđe posebnim izuzećem. Međutim, Teniski savez SAD (USTA), po čijim okriljem je US open, neće da traži izuzeće od vlasti za Srbina, objavio je "Njujork Tajms", a prenosi "B92".
 
"Pratićemo regulative vlade i CDC-a", rekao je izvršni direktor USTA Lu Šer.
 
Novak Đoković ove godine, pored pomenutih turnira u SAD, nije mogao da brani ni bodove na Australijan openu, a oduzeto mu je pravo na isto i na Vimbldonu zbog odluke ATP da kazni taj turnir jer na njemu ne mogu da igraju teniseri i teniserke iz Rusije i Bjelorusije zbog sukoba u Ukrajini.
 
Srpski teniser bi na US openu trebalo da brani 1.200 bodova osvojenih prošle godine porazom u finalu od Danila Medvedeva, ali kako stvari stoje ostaće bez njih bez borbe.
 
Nole je u ponedjeljak pao na treće mjesto ATP liste, a za očekivati je i novi pad s obzirom da na Vimbldonu neće biti bodova što znači da će srpskom teniseru biti izbrisano 2.000 bodova. Ukoliko ne bude imao priliku da brani i 1.200 bodova u SAD to će biti dodatni udarac za Đokovića.
 
US Open je zakazan za period od 29. avgusta do 11. septembra.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )