Foto: Darko Bandić/AP/Tanjug

Baš kad je Zagreb zatresao razorni zemljotres, četiri trudnice u Klinici za ženske bolesti Petrova stigle su s trudovima i čekale porođaj. U sekundi je nastala trka jer stara zgrada u kojoj se nalazi porodilište je pucala pod jačinom potresa.

Dežurni ljekari, babice i medicinske sestre brzo su se snašli i sve četiri trudnice odvele do automobila gdje su sačekale dok se nije napravila improvizovano porodilište u Odeljenju za onkološku ginekologiju koje je odoljela potresu.


Ubrzo je krenuo i porođaj i svijet su ugledale dvije djevojčice i, kako Jutarnji list saznaje od dr. Gordana Zlopaše, i majke i djeca su dobro.


Dvije druge trudnice koje su takođe nakratko završile u automobilima upravo čekaju porođaj i ljekari kažu da ne bi trebalo da bude problema.

Dvije trudnice koje su trebale danas da se porode u Petrovoj, a imaju rizičnu trudnoću, prebačene su – jedna u KBC Sestre milosrdnice, a druga u KB Merkur.


Naime, nakon što je izmješteno Odjeljenje za intenzivnu negu iz Petrove u KB Dubrava, Petrova je ostala bez uređaja potrebnih pri rađanju djece iz rizičnih trudnoća. Na primjer, jedna trudnica je tek u 33. nedjelji i nosi blizance, a druga u 32. i takođe mora hitno da se porodi.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )