Foto: null

Laka priprema preukusnih uštipaka koji plijene ljepotom, mirisom i ukusom.

  • Sastojci  Količina
  • tikvica  1 veća
  • brašno  6 kašika
  • tvrdi sir  100 g
  • sjeckani peršun 3 kašike
  • mješavina začina 1 kašika
  • jaje 1
  • prašak za pecivo 1
  • ulje za prženje
  • Kako pripremiti : 
  • Tikvicu oljuštimo i krupno je narendamo u dublji sud. U sud narendamo i tvrdi sir. Peršun sitno isjeckamo pa dodamo u sud. Dodajemo jaje,prašak za pecivo i mješavinu začina. Posolimo i pobiberimo.
  • U sud dodamo brašno i miješamo varjačom dok se smjesa ne sjedini.
  • Kašikom uzimamo smjesu i uštipke od tikvice ispržimo na većoj količini zagrijanog ulja u tiganju.
  • Ispržene krofne stavimo na ubrus da upije višak masnoće. Na tanjir za služenje naređamo krugove paradajza i na njih stavljamo krofne.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )