Foto: Pixabay

Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu – brašno, jaja, šećer, aroma vanilije i mlijeko.

Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smjesu bi trebalo dodati malo praška za pecivo.
 
1 šolja mlijeka
2 jaja
2 supene kašike biljnog ulja
2 šolje brašna
2 supene kašike šećera
3 čajne kašike praška za pecivo
¼ supene kašike soli
 
Osim njega, uz jednu šolju mlijeka bilo bi dobro dodati i jednu šolju mineralne vode!
 
Možda zvuči malo neobično, ali što više mlijeka stavljate to će palačinke ispasti više žilave, a mineralna voda pomoći će da se to ne dogodi i da budu "fluffy" teksture.
 
Pomiješajte sve navedene tekuće sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Umutite ručno ili mikserom i ostavite smjesu da malo odstoji – to je još jedan trik za što ukusnije palačinke.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )