Foto: Blic.rs

U prostorijama Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije danas je održana redovna sjednica Skupštine Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije.

Na ovom zasjedanju nije bilo predstavnika beogradskog Partizana, Radničkog iz Niš i Zlatibora, prenosi Blic.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Zajednice, Dragomir Lazović, dok su kao gosti bili prisutni predsjednik FSS Slaviša Kokeza, generalni sekretar Jovan Šurbatović i prvi čovjek Sudijske komisije Milan Karadžić.

Centralna tema sjednice bila je aktuelna situacija u takmičenju i istupanje predstavnika FK Partizan iz organa Zajednice. Svi klubovi jednoglasno su osudili ponašanje rukovodstva FK Partizan zbog neučestvovanja u radu organa Zajednice i javnih obraćanja koja nanose nesagledivu štetu domaćem fudbalu, kao i svim klubovima koji učestvuju u dva najviša ranga takmičenja.

“Skupština Zajednice apeluje na rukovodstvo FK Partizan da svoje stavove iznosi u okviru institucionalnih organa, u cilju opšteg interesa, pogotovu u momentu kada klubove i najbolju reprezentaciju Srbije očekuju presudni mečevi u evropskim takmičenjima”, navodi se u saopštenju FSS.

 U isto vrijeme, članovi Skupštine Zajednice izrazili su poštovanje prema instituciji i značaju Fudbalskog kluba Partizan.

U iscrpnoj diskusiji u kojoj su učestvovali gotovo svi predstavnici klubova konstatovano je da je dosadašnje suđenje na visokom nivou, znatno višem nego prethodnih sezona. Rad Sudijske komisije FSS i predsjednika Milana Karadžića je posebno pohvaljen. I ovoga puta klubovi su jednoglasno pružili podršku rukovodstvu FSS na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, uz ocjenu da je dosadašnji rad FS Srbije značajno podigao opštu sliku i kvalitet domaćeg fudbala.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )