Foto: HANUMA KOCHT/YOUTUBE/SCREENSHOT

Nisu teške za pripremu, a izvrsnog su ukusa, zato su nam palačinke svima omiljene.

Verzija bez trunke brašna posebno će biti draga svima onima koji paze na liniju jer se pripremaju od zobenih pahuljica.
 
Sastojci:
 
oko 250 g zobenih pahuljica (usitnjenih)
 
2 jaja
 
prašak za pecivo
 
vanilin šećer
 
500 ml vode
 
kašičica kokosovog ili maslinovog ulja
 
10 g tamne čokolade
 
mljeveni cimet
 
bobičasto voće (po izboru)
 
Priprema:
 
Sve sastojke za palačinke dobro umutite. Dodajte jaja koja ste prethodno dobro umutili.
 
Smjesu prije pečenja svakako ostavite da odstoji barem 15 minuta.
 
U tiganj stavite malo maslinovog ili kokosovog ulja, zagrijte i pecite palačinke.
 
Čokoladu i kokosovo ulje stavite u posudu i stavite u mikrotalasnu minut i po, ali provjeravajte na svakih 30 sekundi koliko se otopilo.
 
Palačinke prelijte otopljenom čokoladom i dodajte bobičasto voće, piše noizz.rs.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )