Foto: noizz.rs

Užička mućkalica je jedno od onih jela koje svako sprema po naslijeđenom receptu ili ako ste imali sreće da saznate neku caku od iskusnih kuvara. Međutim, nema tu puno greški jer dobro meso i začini, uvijek ispadnu odlična opcija za klopu. Neki užičku mućkalicu obavezno jedu u lepinji, neki sa pireom, neko voli da je degustira onako "klot", a svakako preporučujemo da isprobate ovaj recept.

Sastojci:

600 g svinjetine

3 jaja

4 zelene paprike

ulje

biber

so


Recept francuskih kuvara za savršeni pire krompir

Priprema:

Meso narežite na manje kocke i nabodite na ražnjiće. Nauljite i pecite na roštilju, ili na roštilj-tiganju. Posolite i pobiberite po ukusu.

Na ulju dinstajte narezanu papriku, posolite i pobiberite pa umješajte jaja. Na to stavite mućkalicu, skinutu sa ražnjića i odmah poslužite.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )