Foto: Twitter

Ratni sukobi u Ukrajini ušli su u treći dan. Borbe ne prestaju, stradalih je sve više. Građani napuštaju zemlju, zvaničnici zovu na pregovore. Pratite cafe.ba

Rusko Ministarstvo odbrane demantovalo je izvJeštaje da je jedna od njenih raketa pogodila stambenu zgradu u Kijevu, tvrdeći da je štetu nanIJeo ukrajinski protivvazdušni projektil, javile su danas ruske državne novinske agencije, pozivajući se na izvor u ministarstvu.

13:56

Kremlj: Pošto je Ukrajina odbila razgovore, ruska vojna operacija je nastavljena

Putin je naredio trupama da zaustave operaciju Ukrajine, ali je ona nastavljena nakon što je Kijev odbio da pregovara, rekao je Peskov.

13:48

Moćan raketni sistem TOS-1 ide prema Ukrajini

CNN je objavio snimak iz Rusije na kojoj se vidi veoma moćan raketni sistem TOS-1. Ovaj bacač raketa nalazi se na kamionu i, kako piše CNN, ide prema Ukrajini.


Najveći deo ruskih snaga je sada samo 30 kilometara od centra Kijeva, saopštilo je danas britansko ministarstvo odbrane. Takođe je upozorilo Rusiju da će žrtve „verovatno biti teške i veće nego što je Kremlj očekivao ili priznao“. Prema najnovijim obaveštajnim podacima ministarstva, „Rusija tek treba da preuzme kontrolu nad vazdušnim prostorom iznad Ukrajine, što u velikoj meri smanjuje efikasnost ruskih vazduhoplovnih snaga“.

13:34

Rusija zabranjuje poljske, bugarske i češke aviokompanije u svom vazdušnom prostoru

Rusija je zabranila avio-kompanijama iz Bugarske, Poljske i Češke da koriste ruski vazdušni prostor, kao odgovor na slične poteze tih zemalja prema ruskim avio-kompanijama, saopštila je Ruska uprava za civilno vazduhoplovstvo, prenosi Rojters.

13:07

Kličko: U središti grada nema ruskih vojnika

Kijev je pod kontrolom ukrajinske vlade, a u središtu grada nema ruskih vojnika, rekao je gradonačelnik Vitalij Kličko.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )