Foto: telegram

Sto dvadeset osmi dan rata u Ukrajini. Borbe se pretežno vode na istoku zemlje.

08:05

Snimak pogođene zgrade u Odesi

08:04

Reznikov najavio novu pomoć iz Kanade

07:58
Posledice granatiranja u Odesi

07:47

"Rusi nas opkoljavaju"

Ruske trupe pokušavaju da opkole Oružane snage Ukrajine u oblasti Lisičanska sa juga i zapada, saopštio je jutros Generalštab Ukrajine.
 
Navedeno je da na Donjeckom pravcu ruske snage glavne napore usmeravaju na opkoljavanje ukrajinskih trupa u oblasti Lisičansa sa juga i zapada i na uspostavljanje potpune kontrole nad Luganskom oblašću, prenposi Ukrinform.
 
Na Harkovskom i Slavjanskom pravcu ruske snage granatiraju položaje ukrajinskih jedinica i pojedina naselja, navodi ukrajinski generalštab.
 
Dodaje se da su ruske trupe pojačale vojne operacije u pravcu Kramatorska.

07:32

Zelenski: Počeli smo

Ukrajina je počela da izvozi struju u Evropsku uniju (EU), preko Rumunije, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.
 
"Prešli smo važan korak u našem približavanju EU", rekao je sinoć predsednik Ukrajine, zemlje čiju je kandidaturu za EU ​​prošle nedelje podržala evropska dvadesetsedmorica.
Kijev je "počeo značajno da izvozi struju na teritoriju EU, u Rumuniju", rekao je Zelenski i dodao da je reč "samo o prvom koraku".
 
Kako je rekao, Ukrajina se sprema da poveća isporuke, kao i da ukrajinska struja može da zameni značajan deo ruskog gasa koji troše Evropljani.
 
"Za nas to nije samo pitanje prihoda od izvoza, to je pitanje bezbednosti cele Evrope", rekao je Zelenski.

07:24

Regionalni zvaničnik: Pogođena stambena zgrada kod Odese, 17 mrtvih

Ruski projektil pogodio je devetospratnu stambenu zgradu u blizini ukrajinske crnomorske luke Odese, pri čemu je najmanje 17 osoba poginulo a 30 je ranjeno, saopštile su ukrajinske vlasti.
 
Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je oko jedan sat posle ponoći projektil pogodio zgradu u gradu Bilgorod-Dnjestrovski, a da je, prema dosadašnjem informacijama, ranjeno 30 osoba.
 
Portparol regionalne administracije u Odesi Serhij Bračuk rekao je ukrajinskoj državnoj televiziji da je u toku spasilačka operacija jer su neki ljudi ostali zakopani ispod ruševina.
 
Još jedna raketa je pogodila odmaralište ubivši najmanje tri osobe, uključujući dete, i ranivši više ljudi, rekao je Bračuk.
 
Rojters nije mogao samostalno da potvrdi ove informacije.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )