Foto: Screenshot

Šesti dan sukoba u Ukrajini. Borbe ne prestaju, stradalih je sve više. Građani napuštaju zemlju, zvaničnici pregovoraju, narod gine. Pratite cafe.ba

15.37 Medvedev prijeti ratom?
 
Zamenik predsjednika Saveta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev na Tviteru je odgovorio na izjavu francuskog ministra ekonomije, Bruna le Mera, koji je rekao da je objavljen ekonomski rat Rusiji od strane Francuske.
 
On je poručio da su se u ljudskoj istoriji ekonomski ratovi često pretvarali u prave, te da na to ne bi trebalo da zaborave.
 
"Danas je neki francuski ministar rekao da su objavili ekonomski rat Rusiji. Pazite na jezik, gospodo! I ne zaboravite da su se u ljudskoj istoriji ekonomski ratovi često pretvarali u prave", poručio je Medvedev na Tviteru.


 
15.39

Ameri neće u rat 
 
Većina Amerikanaca se protivi da Sjedinjene Države imaju direktnu vojnu akciju da zaustave rusku vojnu akciju u Ukrajini, pokazala je anketa CNN.

Anketa CNN-a pokazala je da 62 odsto Amerikanaca smatra da bi SAD trebalo da učine više da zaustave ruske vojne akcije koje se trenutno dešavaju u Ukrajini, dok 38 odsto Amerikanaca smatra da su SAD već učinile dovoljno.
 
Međutim, na pitanje da li bi ispitanici bili za ili protiv toga da SAD preduzmu direktnu vojnu akciju da zaustave Rusiju ako ekonomske sankcije ne budu funkcionisale, samo 42 odsto je reklo da podržava akciju jer je većina (58 odsto) rekla da bi se protivila bilo kojoj vojnoj akciji.
 
Pored toga, postoji konsenzus većine da većina ljudi ima sve veći strah od ruske agresije. Ogromna većina (77 odsto) izjavila je da je zabrinuta da bi rat u Ukrajini doveo do ruskih napada negde drugdje, dok je samo 23 odsto reklo da nije zabrinuto.
 
Štaviše, 80 odsto je izjavilo da je zabrinuto da bi rat u Ukrajini doveo do šireg rata u Evropi, dok je samo 20 odsto izjavilo da nije zabrinuto. Bilo je i 72 odsto onih koji su izjavili da su zabrinuti da bi rat u Ukrajini ugrozio nacionalnu bezbjednost SAD.

15:14

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko upozorio je da je "neprijatelj na periferiji glavnog grada"

“Na prilazima gradu izgrađene su kontrolne tačke.Molim sve da budu mirni. Ne izlazite bez potrebe i ostanite u skloništima u slučaju uzbune”, dodao je.


15:38

Poslije Brazila ni Meksiko se neće pridružiti sankcijama Rusiji – potvrdio predsjednik te zemlje

15:02

Rusija opet upozorila: Napašćemo

Ruske snage napašće objekte Službe bezbjednosti Ukrajine (SBO) i 72. Centar za informaciono-psihološke operacije (PSO) u Kijevu, upozorilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.
"Da bi osujetili informativne napade na Rusiju, ruske snage će napasti tehnološke objekte SBU i 72. glavni centar PSO u Kijevu. Pozivamo građane Ukrajine koje su ukrajinski nacionalisti umiješali u provokacije protiv Rusije, kao i stanovnike Kijeva koji žive u blizini predajnika, da napuste svoje domove“, navelo je danas ministarstvo odbrane u saopštenju, prenosi agencija Tass.

14.55

Češka: Ko podržava Ruse ide u zatvor
 
Lica koja javno podržavaju Rusiju u sukobu u Ukrajini mogla bi da budu osuđena na trogodišnji zatvor, tvrde češki zvaničnici, prenosi Euraktiv. S druge strane, širom Češke su i juče održani protesti podrške Ukrajini.

14:53

Granatiranje u centru Donjecka


14:51

Ukrajinci granatiraju Donjeck
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )