Foto: Telegram

U toku je 266. dan rata u Ukrajini


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

22:02

Ukrajina hapsi civile u Hersonu za kolaboraciju sa ruskim snagama! U gradu od 300.600 stanovnika ostalo je samo nešto manje od 50.000 žitelja!


22:00

Odesa u mraku!


21:06

SAD: Podrška Ukrajini dokle god treba

Sjedinjene Američke Države nastaviće da podržavaju Ukrajinu u odbrani od Rusije koliko god to bude trebalo, izjavili su danas vodeći vojni lideri Amerike, ističući da Kijev treba da odluči kada i kako da pregovara sa Moskvom.
 
"Ukrajina će nastaviti da se bori. Neće odstupiti. Ukrajina je bila slobodna i želi to da ostane", rekao je general Mark Mili, načelnik Združenih generalštaba americke vojske, preneo je Rojters.

20:53

Donbas



20:46


Solcenpak se "ne hladi" kod Bahmuta!



19:10 

Kadirov na ukrajinskoj potjernici!



18:20

Bjelorusija: Oborili smo izviđački dron Ukrajine

Državni odbor za granice Belorusije saopštio je danas da je na granici sa Ukrajinom oboren ukrajinski dron opremljen za izviđanje.
 
"Još jedna ukrajinska provokacija: još jedan dron je oboren na granici sa Ukrajinom", navodi se u saopštenju odbora objavljenom na Telegramu.


18:19

Rusi se i dalje povlače sa lijeve obale Dnjepra

Stanovnici i zvaničnici u delu Hersonske regije koji je još uvek pod okupacijom ruskih snaga pozvani su da odu u Rusiju.
 
Vojna i civilna uprava u ruskom okupiranom mestu Oleški, koji se nalazi na istočnoj strani reke Dnjepar, rekla je na Telegramu da "snažno preporučuje stanovnicima okruga da odu u sigurne regije Ruske Federacije".


18:15

"Rusija ušla u recesiju"

Rusija je ušla u recesiju nakon što im je BDP u trećem kvartalu pao četiri odsto, javlja AFP.


18:10

Razorena ukrajinsko-bjeloruska granica u regionu Rivne



18:00

Uhapšena zamijenica šefa proruske vlade anektiranog Hersona

Zaposleni Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije uhapsili su zamijenicu šefa proruske vlade anektirane regije Herson Ekaterinu Gubarevu u slučaju privrednog kriminala, prenosi TASS.
 
"Ekaterina Gubareva je privedena 15. novembra u sklopu krivičnog postupka i s njom se sprovode istražne radnje", naglasio je izvor TASS-a.

17:17

Poljski ambasador pozvan u ruski MIP

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je na razgovor ambasadora Poljske u Moskvi Kšištofa Krajevskog u vezi sa raketnim incidentom.

16:37

🤡 Ukrajina jeste ušla u NATO, ali se to nije dopalo NATO-u

Karikatura u francuskom satiričnom listu "Čarli Hebdo"
 
„Ukrajina već 8 godina teži da uđe u NATO. A sada, kada je to konačno uspjela (sa raketom), to se iz nekog razloga nije svidjelo nikome: ni u NATO-u ni u Ukrajini.

 

16:13

Nijemci nesebično nude pomoć

Portparol njemačkog ministarstva odbrane Kristijan Tils rekao je danas da će Berlin ponuditi da pošalje njemačke ratne avione za podršku patrolama iznad poljskog vazdušnog prostora.
 
Kao neposrednu reakciju na incident u Poljskoj, ponudićemo jačanje vazdušne kontrole borbenim patrolama sa njemačkim Jurofajterima, istakao je Tils.
 
Prema njegovim riječima, misija bi mogla da počne već sutra, ukoliko Poljska to želi, prenio je Gardijan.
 
Patrole bi mogle da se šalju iz njemačkih vazdušnih baza bez potrebe da se avioni stacioniraju u Poljskoj, rekao je Tils.


15:52

Zaharova: Hoće li se Poljska izviniti Rusiji?

"Predsjednik Poljske rekao je da je pad rakete 'nesrećan slučaj'. Još juče smo slušali histeriju poljskih zvaničnika i političara. Hoće li se izviniti poljske institucije koje su sebi dozvolile antiruske ispade i koje su u ponoć pozvale ambasadora Rusije u Varšavi Sergeja Andrejeva?" napisala je Zaharova na Telegramu.

15:00

Rusi se "bore" i protiv "fejk" vijesti sa fronta!

Ukrajinski mediji su objavili da su "zauzeli" Aljošku,Kahovku,Novu Kahovku! Evo snimka koji demantuje!


14:28

"Složili se da poguraju Rusiju"

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da su se lideri G20 složili da "poguraju" Rusiju ka deeskalaciji sukoba u Ukrajini i izrazio nadu da bi Kina mogla da igra veću posredničku ulogu u narednim mjesecima.
 
"Uvjeren sam da Kina može da igra važniju posredničku ulogu u narednim mjesecima kako bi spriječila snažnije kopnene napade početkom februara", rekao je Makron na konferenciji za novinare poslije samita G20 na Baliju u Indonezija, prenosi Rojters.
 
On je kazao i da je sa kineskim liderom razgovarao o mogućoj posjeti francuskog predsjednika Pekingu početkom sljedeće godine.
 
Jelisejska palata je potvrdila da će se posjeta održati početkom sljedeće godine, ako to dozvole zdravstvena ograničenja u vezi sa pandemijom korona virusa.
 
Francuska je, zajedno sa zapadnim partnerima, nekoliko mjeseci pokušavala da ubjedi zemlje koje nisu otvoreno kritikovale Rusiju zbog invazije na Ukrajinu da zauzmu oštriji stav i podstaknu Rusiju da promjeni kurs.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )