Foto: Telegram

U toku je 240. dan rata u Ukrajini!


Zbog skorog gašenja plasmana vijesti  na početnim stranama od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !
 
18:15


18:09

Rusija koristi iranske kamikaze?

Britanija, Francuska i Njemačka pozvale su na istragu Ujedinjenih nacija o tvrdnjama da Rusija koristi iranske dronove kamikaze u Ukrajini.
 
Saveznici kažu da takva upotreba predstavlja kršenje rezolucije Savjeta bezbjednosti UN.
 
U pismu Savjetu bezbjednosti, koje je prenio Rojters, kaže se: "Pozdravili bismo istragu tima Sekretarijata UN odgovornog za praćenje primjene Rezolucije 2231 Savjeta bezbjednosti UN i spremni smo da podržimo rad Sekretarijata u sprovođenju njegovih tehničkih i nepristrasna istraga."

17:44

🎥 🗣 Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba u razgovoru sa prankerima potvrdio da iza terorističkih napada u Rusiji stoje ukrajinske obavještajne službe

17:33

Spremaju teroristički napad?

Ukrajinska vojska mogla bi da preduzme terorističke napade na hidroelektrane Dnjepar i Kahovka, izjavio je danas predstavnik proruske administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.
 
On je za televiziju Solovjov rekao da je siguran da ukrajinske snage pripremaju teroristički napad na hidroelektranu Kahovka jer je naručena cijela propagandna mašinerija.
 
Rogov je podsjetio da je hidroelektrana Dnjepar bila minirana na najmanje tri mjesta, prenio je TAŠ.

17:11

"U jednom od područja koje kontrolišu specijalne snage Ahmat, neprijatelj je bezuspješno pokušao da probije liniju odbrane. Ipak, odgovor naših boraca nije se dugo čekao. Kao rezultat - uništen tenk, borbena vozila pešadije, kao i određeni broj osoblja."-piše Kadirov!

 



17:07


📹 Poraz ukrajinskih snaga u pravcu Avdejevke tokom ofanzive Narodne milicije DNR


16:43

Herson će postati tvrđava, ruske snage su spremne da brane grad do poslednjeg vojnika, izjavio je zamijenik šefa administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.
 
💬 „Situacija je zaista složena. Pripremamo grad da bude tvrđava i spremni smo da ga branimo do kraja. Naš zadatak je da spasavamo ljude, podignemo odbranu i zaštitimo grad od fašističkih nitkova“, napisao je Stremousov na Telegram kanalu.


16:35

Pogođen most

Ukrajinska vojska potvrdila je da je pogodila most u blizini Hersona u južnoj Ukrajini.

16:01

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu razgovarao je telefonom sa šefom američkog Pentagona Lojdom Ostinom o situaciji u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 
📃 U saopštenju se dodaje da su Šojgu i Ostin razmotrili aktuelna pitanja koja se tiču međunarodne bezbjednosti, uključujući situaciju u Ukrajini.

 Telefonski razgovor između šefova ministarstava odbrane SAD-a i Ruske Federacije održan je na inicijativu Vašingtona, saopštio je Pentagon.

15:33

Ukrajinci protjerani?


15:23

Eksplozija kod mosta

Ukrajinski mediji javljaju da je nekoliko eksplozija odjeknulo u blizini Antonivskog mosta u oblasti Herson.
 
To je most preko reke Dnjepar koji povezuje  gradove Herson i Oleški.
 
Ukrajinske snage, podsjećamo, idu u kontranapad u Hersonskoj oblasti, iz koje Rusi danima masovno evakuišu civile.


14:18

Rusi dižu branu u vazduh?

Proruski lider okupirane ukrajinske oblasti Herson negirao je da su ruske snage počele da miniraju brane hidroelektrana u tom regionu.
 
Kiril Stremusov kaže da su tvrdnje ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koji je rekao da Rusija planira da digne u vazduh branu hidroelektrane i izazove veliku poplavu, "netačne“.

12:00

❗️„Oni koji žele da Putin bude sklonjen, žive u zabludi“: Poruka najbogatijeg čovjeka svijeta
 
Najbogatiji čovek na svijetu, američki preduzetnik Ilon Mask smatra da ne treba polagati nade u to da će sledeći predsjednik Rusije biti naklonjeniji Zapadu.
 
💬 „Oni koji žele da Putin bude sklonjen žive u zabludi da će onaj koji ga zamijeni biti otvoreniji za mir ili zapadnu filozofiju. Ja mislim da je to malo vjerovatno – Kremlj nije takmičenje za dobrog momka“, napisao je Mask na Tviteru.
 


11:34


🛢 Turska će moći da kupuje i transportuje rusku naftu bez kršenja mogućih sankcija i bez zapadnog finansiranja ili osiguranja, navodi tursko Ministarstvo finansija.
 


11:22



10:21

Kijevski institut: Rusija nanijela stetu od 127 milijardi USD

Kijevski ekonomski institut saopštio je danas da su "gubici Ukrajine usljed oružane agresije Ruske Federacije premašili 127 milijardi dolara", preneo je sajt prm.ua.
 
Konkretno, stambeni fond je oštecen za 50,5 milijardi dolara, a samo u periodu od juna do avgusta Rusija je nanijela gubitke od veće od 31 milijarde dolara, dodaje se u izvještaju.
 
"Prema poslednjim podacima, oštećeno je ili uništeno135.800 privatnih i stambenih zgrada. Ukupna površina oštećenih ili uništenih objekata je 74,1 milion kvadratnih metara, ili 7,3 odsto stambenog fonda zemlje", ističe se u izvještaju.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )