Foto: Telegram

U toku je 132. dan rata u Ukrajini! RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

19:25

🎥  Kadirov poručio Zelenskom: "Moj savjet ti je bježi! Dobar si u tome!"




19:20

🎥 Krim juče!


19:15

Berdjansk


19:10

Ukrajinski mediji prenose da se u Hmeljničkoj oblasti čuju eksplozije.

18:38


Ruski vojnici u Ukrajini!


18:30

🎥 Ruski specijalci patroliraju Dnjeprom!



18:21

🎥  Stanovnici Lisičanska




18:15

🎥 „Rekli su nam da su kaznena ekspedicija, a ne branioci“: Stanovnici Lisičanska 


18:10

Cijene gasa u Evropi prvi put od početka marta premašile 1.800 dolara
 
📈 Cena gasa u Evropi prvi put od početka marta premašila je 1.800 dolara za hiljadu kubnih metara, pokazuju podaci sa londonske berze ICE.
 
⛽️ Trgovanje fjučersima za avgust je počelo danas sa 1.801,2 dolara, da bi zatim poskupeli do 1812 dolara.


17:44

🎥 Donjeck: Djevojčica poginula u ukrajinskom granatiranju

U današnjem ukrajinskom granatiranju kvarta Vorošilovsk u centru Donjecka poginula je 10-godišnja djevojčica, saopštio je gradonačelnik Aleksej Kuzmin.
 
"Desetogodišnja djevojčica je poginula u ukrajinskom granatiranju Vorošilovskog kvarta u Donjecku", objavio je Kuzmin na svom Telegram kanalu, prenopsi TAS.
 
Granatiranje grada se nastavlja, a u blizini tržnog centra Grin Plaza je izbio požar od artiljerijske paljbe.


17:31

Bjelorusija zaplenila dionice strancima u 190 kompanija

Bjelorusija je danas saopštila da je zaplijenila dionice strancima u 190 beloruskih kompanija, uključujući EPAM Sistems i Lukoil Belorusija, kao odgovor na sankcije Zapada za podršku ruskom napadu na Ukrajinu i za kršenje ljudskih prava, preneo je Rojters.
 
Uredbom objavljenom na zvaničnom zakonodavnom portalu navodi se da su dioničarima iz zemalja koje su "počinile neprijateljske akcije protiv bjeloruskih pravnih ili fizičkih lica", zabranjeno da raspolažu svojim akcijama.

17:13

Ukrajina okupirala grad Donjeck?

Nepotvrđeni izveštaji sugerišu da su ukrajinske snage ponovo zauzele grad Solodka. Grad se nalazi na pola puta između gradova Donjecka i Volnovaha u istočnom regionu Donjecka.
 
Dijelove Donjecke oblasti kontrolišu proruski separatisti od 2014. godine, uz žestoke borbe između separatista i ukrajinskih snaga. Borbe su intenzivirane tokom ruske invazije na Ukrajinu, posebno otkako je Moskva fokusirala svoje napore na region Donbasa (koji se sastoji od Donjecka i Luganska)

16:43

Proruske snage su zaplijenile dva strana broda u luci Marijupolj, poručivši da su plovila sada "državno vlasništvo", u prvom potezu ovog tipa usmjerenom protiv komercijalnog brodarstva, pokazuju pisma u koje je Rojters imao uvid.


16:14

Stanovnici Marijupolja će dobiti besplatne stanove, saopštilo je Ministarstvo finansija DNR.


15:50

Džabarov: Rusija se neće povući iz OEBS-a

Rusija je jedan od osnivača Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) i neće se iz nje povući, poručio je danas prvi zamijenik Savjeta federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Vladimir Džabarov.
 
"Ako neko sanja da nas vidi kako napuštamo Parlamentarnu skupššinu OEBS, on ili ona duboko griješe", naveo je Džabarov na konferenciji za novinare, a prenosi TAS.


15:18

🎥  Ruske snage napale pijacu u Slavjansku, stradala žena

Jedna žena je stradala, a najmanje još tri osobe su ranjene u napadu ruskih snaga na pijacu u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine, saopštila je danas policija.
 
Reporter Rojtersa sa lica mjesta rekao je da je video žuti dim kako se izdiže iznad prodavnice auto potrepština, a da je plamen zahvatio redove na pijaci u trenutku dok su vatrogasci pokušavali da ugase požar.
 
Kako navodi britanska agencija, nije jasno koja municija je korišćena u napadu na grad koji se nalazi u regionu Donjecka.
 
Policija je saopštila da nije jasno koliko je ljudi bilo na pijaci u vrijeme napada, ali da je pijaca bila na zatvaranju, sa nekim prodavnicama koje su još bile otvorene.


15:15

Džonson: Vjerujem da ukrajinska vojska može da vrati otetu teritoriju

Britanski premijer Boris DŽonson rekao je ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom tokom današnjeg telefonskog razgovora da vjeruje da bi ukrajinska vojska mogla da povrati teritoriju koju su osvojile ruske snage, saopštila je portparolka britanskog premijera.

14:11

Britanci objavili novu ratnu kartu



14:01

Donijeta nova odluka

Ruska Državna duma usvojila je danas u prvom čitanju nacrt zakona o pravu ruske Vlade da uvede posebne mjere u ekonomskoj sferi, kako bi obezbijedila da Oružane snage Ruske Federacije, druge trupe i organi sprovode protivterorističke i druge operacije van teritorije Ruske Federacije.
 
Nacrt zakona koji je u prvom čitanju odobrila Državna duma, kaže da bi država mogla da uvede "specijalne ekonomske mjere" tokom vojnih operacija, zahtijevajući od firmi da snabdijevaju vojsku robom i uslugama na zahtijev ruske vlade.
 
Odgovarajući nacrt zakona podnijet je na razmatranje Vladi Ruske Federacije, prenosi Interfaks Rusija.

13:58

Uspostavljeni humanitarni koridori

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da je ta zemlja uspostavila dva humanitarna koridora u Crnom i Azovskom moru.
 
"Preduzima se niz mjera kako bi se obezbijedila bezbjednost plovidbe u vodama Crnog i Azovskog mora. Potpuno je eliminisana opasnost od mina u vodama luke Marijupolj", poručio je Šojgu na konferenciji za novinare, prenosi agencija RIA Novosti.
 
Prijethodno je rekao da je Ukrajina već dobila više od 28.000 tona vojne pomoći od zapadnih zemalja.


13:49

Pušilin: Proruske snage se kreću ka donjeckom regionu

Proruske snage iz samoproglašene Luganske (LNR) i Donjecke Narodne Republike (DNR) se kreću ka donjeckom regionu, nakon što su ruske snage preuzele potpunu kontrolu nad Luganskom prošle nedelje, rekao je za TAS S lider DNR Denis Pušilin, prenosi Rojters.
 
Rusija je preuzela kontrolu nad pokrajnama Donjeck i Lugansk, koje zajedno čine region Donbas, što je glavni cilj ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.



13:36

🎥  Zatvaranje obruča oko Lisičanska ovako je teklo!


13:36

"Provokacija"

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da postoje "manje provokacije" od strane Pridnjestrovske Moldavske Republike.
 
"Postoje provokacije iz Pridnjestrovlja, male su, ali postoje", rekao je Zelenski tokom onlajn konferencije na vladinom okruglom stolu.
 
Ranije je predsjednik nepriznate Pridnjestrovske Republike Vadim Krasnoselski rekao da Pridnjestrovlje nema agresivne planove protiv svojih susjeda, čak ni nakon počinjenih terorističkih napada i provokacija.


13:29

"Ukrajina čini sve da se ruska vojska ne zaustavi na granicama DNR i LNR"

Predsjednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da Kijev čini sve da se ruska vojska ne zaustavi na granicama Donjecke i Luganske Narodne Republike. "Ukrajina se pretvorila u terorističku državu... Činimo sve da se riješe pitanja u vezi sa zaštitom bezbjednosti naših građana", rekao je Volodin na sednici parlamenta.
 
Prema njegovim riječima, prioritet je da se vojnicima i oficirima obezbijedi sve što im je potrebno i da se riješe pitanja u vezi s jačanjem vojno-industrijskog kompleksa Rusije.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )