Foto: Telegram

Danas je sedamdeset drugi dan invazije na Ukrajinu. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba! Ako već niste, PREUZMITE našu APLIKACIJU na Google store!

20:41

Protest Kremlja zbog novih sankcija Velike Britanije

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na razgovor Deboru Bronert, britansku ambasadorku u Rusiji i oštro protestovalo u vezi sa novim sankcijama Velike Britanije ruskim medijima. Britanija je ranije u maju uvela sankcije pojedinim novinarima i medijskim organizacijama u okviru najnovijeg talasa mjera koje su osmišljene da povećaju pritisak na Moskvu da zaustavi rat u Ukrajini.

20:40

Sud u Moskvi naložio hapšenje novinara zbog lažnih vijesti

Sud u Moskvi danas je izdao nalog za hapšenje novinara Aleksandra Nevzorova zbog širenja dezinformacija o ruskim oružanim snagama.
 
U saopštenju suda se navodi da je Istražni komitet Ruske Federacije otvorio krivični postupak u odsustvu protiv Nevzorova zbog toga što je objavio lažne informacije da su ruske oružane snage namjerno granatirale porodilište u Mariupolju, prenosi TAS S.
 
Navodi se i da su izvještaji bili propraćeni lažnim fotografijama civila pogođenih granatiranjem, a čiji su izvori ukrajinski mediji.

20:39

Savjet bezbjednosti UN složan da izrazi zabrinutost zbog situacije u Ukrajini

Savjet bezbednosti UN, uključujući Rusiju, složio se da izrazi "duboku zabrinutost u vezi sa održavanjem mira i bezbjednosti Ukrajine" u prvom saopštenju tog tijela otkako je Rusija izvršila napad na svog susjeda prije 10 nedelja, saopštile su danas diplomate.
 
Saopštenja Savjeta bezbjednosti se dogovaraju konsenzusom, podsjeća Rojters.

20:39

Bajden uskoro odobrava novi paket oružja za Ukrajinu

Očekuje se da će američki predsjednik Džozef Bajden u narednim danima potpisati odobrenje za novi paket naoružanja za Ukrajinu vrijedan najmanje 100 miliona dolara, izjavila su danas tri američka zvaničnika.
 
Oni su to rekli zahtijevajući da ostanu anonimni, te dodali da će najnovija isporuka oružja verovatno sadržati više municije za sisteme poput haubica, prenosi Rojters.

20:19

SAD dostavile Kijevu podatke o lokaciji "Moskve"?

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je da su SAD dostavile Ukrajini obavještajne podatke o lokaciji ruske krstarice "Moskva" prije udara kojim je potopljena, što je suprotno tvrdnjama Pentagona.

20:18

Alarm u Ukrajini

Zvaničnici ukrajinskog savjeta za nacionalnu bezbjednost upozorili su stanovnike na moguća pojačana granatiranja u nedjelju i ponedjeljak, da se podudare sa ruskim proslavama Dana pobjede.
 
U objavi na Fejsbuk profilu Centra za suprotstavljanje dezinformacijama, pod Ukrajinskim nacionalnim savjetom za bezbjednost i odbranu, Ukrajinci su pozvani da ne ignorišu sirene za uzbunu.

19:42

Na prilazu Sjevernodonjecku



19:35

Precizan raketni napad na ukrajinske pozicije!



19:21

Gruzijac, ukrajinski dobrovoljac snimio svoje ranjavanje



19:13

Kontrola "zelenog pojasa" u Azovstalu na kretanja pripadnika Azov! Veći tablet nismo vidjeli




19:01

Dejstvo "Kornetom" po ukrajinskoj zgradi!



18:49

Čečeni slomili kontranapad ukrajinskih snaga kod juče osvojene Voevodke



18:30

Kineski dronovi ispravljaju artiljerijsku vatru NM DPR
 
"Korekcija vatre u toku borbenih dejstava je važna komponenta uspeha. U savremenim uslovima, dronovi se aktivno koriste u ove svrhe."
 
"Na ovom snimku se vidi kako vojnici 1. tenkovskog bataljona „Somalija“ Narodne milicije DNR koriste dronove."-prati u opisu ovaj video!

18:04

DNR: Za nedjelju dana u granatiranju poginulo skoro 200 ljudi

Skoro 200 ljudi je poginulo na teritoriji samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) od posljedica granatiranja ukrajinskih trupa tokom protekle nedjelje, saopštila je danas kancelarija ombudsmana za ljudska prava DNR.
 
“U periodu od 29. aprila do 5. maja 2022. godine ubijeno je devedeset devet vojnika i devedeset devet civila, uključujući troje dece“, izvestila je Donjecka novinska agencija, prenosi TAS S. Takodje je navedeno i da je ranjeno 358 pripadnika DNR i 82 civila, a da se ova statistika odnosi na podatke iz okruga koji su pod kontrolom snaga DNR, navodi ruska agencija.


17:31

Drugi autobus, u kojem je bilo 13 civila, uključujući jedno dijete, napustio je danas kompleks Azovstal u ukrajinskom gradu Marijupolju.

Dvanaest civila, uključujući djecu, evakuisano je ranije danas autobusima iz tog kompleksa, preneo je Rojters, pozivajući se na rusku agenciju.

Gradske vlasti Marijupolja su saopštile da su ruske snage pucale na automobil koji je uključen u evakuaciju iz čeličane Azovstal i da je tom prilikom ubijen jedan ukrajinski vojnik, a njih šest ranjeno, prenijela je britanska agencija.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )