Foto: Telegram

Počeo je 153. dan rata u Ukrajini! RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

21:34

Velika Britanija uvrstila je na sankcioni spisak britanskog video blogera Grejema Filipsa zbog izvještavanja o situaciji u Donbasu.
 
Sankcije uvedene Filipsu uključuju i zamrzavanje  njegovih računa.
 
🗯 „Grejem Filips je video bloger koji je kreirao i objavljivao medijski sadržaj koji podržava i promoviše akcije i politike koje destabilizuju Ukrajinu i potkopavaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet ili nezavisnost Ukrajine“, navodi se u dokumentu objavljenom danas na veb stranici Vlade.

Filips je britanski državljanin, a ranije je radio kao slobodni dopisnik za RT u Ukrajini. 
 
Tokom svog rada u 🇺🇦Ukrajini, dva puta ga je privodila SBU. 
 
 Filipsa je 2016. godine uhapsila i 🇱🇻letonska policija tokom povorke SS legionara u Rigi.
 

21:28

Ovo nije slučajnost! Ukrajinci dron kamikazom po civilima u Rusiji,Brjanska oblast



21:22

Snage LNR, DNR i Ruske Federacije preuzele su kontrolu nad naseljem Novoluganskoe u DNR, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova LNR.


21:17

Automatska puška iz jugoslovenske Zastave kod ukrajinskog vojnika



21:10

Samo polovina ruske vojske protiv Ukrajinaca? "Skrećemo pažnju na činjenicu – taj broj je dovoljan"

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da samo polovina ruske vojske učestvuje u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.
 

Istakli su i da je broj angažovanih vojnika dovoljan da se ispune zadaci koje je postavio vrhovni komandant.

"Skrećemo pažnju na činjenicu da samo dIo Oružanih snaga Ruske Federacije učestvuje u specijalnoj vojnoj operaciji i taj broj je sasvim dovoljan da se ispune svi zadaci vrhovnog komandanta", navela je vojna agencija, prenIo je Tas.

Rusko ministarstvo odbrane je dodalo da će strateške i komandne vežbe Vostok 2022 biti održane od 30. avgusta do 5. septembra.

21:07

UN: U udaru na objekat u luci Odesa nema nastradalih

UN potvrdile da niko nije povrijeđen u napadu na objekat u luci Odesa. U udaru na teritoriju brodogradilišta, Oružane snage Rusije uništile su brod i skladište raketa "Harpun".


20:13

Državljanin Moldavije poginuo je u napadu Oružanih snaga Ukrajine na granični punkt u Brjanskoj oblasti, javljaju lokalni mediji.


19:46

Rusija odgovorila Izraelu

Kremlj insistira da njegova odluka da zatvori agenciju koja pomaže Jevrejima iz Rusije da migriraju u Izrael ne treba da bude politizovana, zbog sve većeg jaza između Rusije i Izraela.
 
Prošle nedjelje, rusko ministarstvo pravde zatražilo je raspuštanje ruskog ogranka Jevrejske agencije, privatne dobrotvorne organizacije koja je blisko povezana sa izraelskom vladom koja promoviše migraciju u Izrael.
 
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je zahtjev ministarstva uslijedio nakon što je ta organizacija, koja ima nekoliko kancelarija u gradovima širom zemlje, prekršila ruske zakone.


19:45

Kremlj će ograničiti isporuke gasa Evropi na minimum dok EU ne ukine sankcije, prenosi Blumberg pozivajući se na svoje izvore.

18:28

Ruske snage preuzele najveću termoelektranu u Ukrajini

Ruske snage preuzele su kontrolu nad Ugljegorskom termoelektranom u Svetlodarsku, saopštio je danas pomoćnik ministra unutrašnjih poslova samoproglašene Luganske Narodne Republike Vitalij Kiseljov.
 
Prema njegovim riječima, jurišni odredi su jutros zauzeli cijelu teritoriju Ugljegorske termoelektrane, prenio je "Sputnjik".
 
Riječ je o najvećoj termoelektrani u Ukrajini.
 
Termoelektranu su od 22. maja držale jedinice Oružanih snaga Ukrajine, koje su se povukle iz Svetlodarska i okolnih naselja zbog prijetnje opkoljavanjem, napisao je Kiseljov na Telegramu.


 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )