Foto: Telegram

Rat u Ukrajini ušao je u sedamdesetprvi dan. Ukrajinski zvaničnici saopštili su danas da su ruske snage pokrenule sveobuhvatni napad na čelicanu "Azovstalj", kod Marijupolja. "Ponosan sam na svoje vojnike koji ulažu nadljudske napore da obuzdaju pritisak neprijatelja. Situacija je izuzetno teška", rekao je Prokopenko u kratkoj video poruci objavljenoj na Telegramu. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba! Ako već niste, PREUZMITE našu APLIKACIJU na Google store!

13:40

Azovstal 



13:07

Ukrajinci ponovo granatila područje Belgoroda u Rusiji


13:05

U Ukrajinu odlazi još jedan odred iz Čečenije


13:04

Die Welt: Njemačka se priprema Ukrajini isporučiti sedam oklopnih haubica

Njemačka se priprema Ukrajini isporučiti sedam oklopnih haubica Panzerhaubitze 2000, piše Die Welt, ispunjavajući izričite želje Kijeva za materijalnom potporom u obliku samohodnih oružanih sustava koji mogu pogoditi ciljeve na udaljenosti od 40 kilometara.
 
Vjeruje se da je isporuka oklopnih haubica, za koje je list Bild izvijestio da su trenutno na popravci i da neće biti spremne za isporuku do kraja maja, politička odluka koja se kosi sa savjetima njemačke vojske, koja je rekla da oklopna vozila treba za vlastite potrebe.
 
Samo 40 od 119 haubica Panzerhaubitze 2000 u arsenalu Bundeswehra trenutno je spremno za upotrebu, navodi Die Welt.

13:00

Rusiji uništen najjači i najmoderniji tenk

Najnovija neprijatnost za koju se pročulo na društvenim mrežama jest informacija da su ukrajinske snage na bojištu uništile moderan i rijedak ruski teški tenk T-90M Prorjiv-3 (Proboj-3).
 
Kao dokaz se pojavila fotografija objavljena na Twitteru koja je, kako se navodi, snimljena 4. maja i prikazuje uništen ruski tenk T-90M. Fotografiju je objavio novinar The Kyiv Independenta Ilija Ponomarenko, a na fotografiji se u prvom planu vidi reporter Andrij Caplijenko.

Kako se navodi, tenk je uništen u sjeveroistočnoj ukrajinskoj oblasti Harkovu.
 


12:54

"Pregovori su teški"

Ruski poslanik koji je učestvovao u pregovorima sa Ukrajinom Leonid Slucki ocjenio je danas da su pregovori "teški" i optužio je predstavnike Kijeva da su "odstupili" nakon postizanja sporazuma.
 
"Ja sam jedan od četvorice pregovarača sa ruske strane, međutim, teško je pregovarati. Ukrajinski kolege se dogovore, a zatim se povuku", poručio je Slucki, prenosi agencija TAS S.

12:50

Opet protjerivanja diplomata

Rusija je proglasila sedam diplomata ambasade Danske u Moskvi za persone non grate, pozivajući se na recipročne mere, navodi se u današnjem saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
 
"Ambasador Danske u Rusiji je obavješten da je u okviru recipročnih mera sedam diplomata danske kraljevske ambasade u Moskvi proglašeno za persone non grate", navodi se u saopštenju, prenosi TAS S.

12:17

Pucnjava na granici

U blizini granice samoproglašene republike Pridnjestrovlje sa Ukrajinom danas su se čuli pucnji, javila je televizija TSV pozivajući se na izvore iz službi za sprovođenje zakona.
 
U izvjestaju se navodi da su stanovnici mjesta Pervomajsk izvjestili da su pucnji ispaljeni u blizini kontrolnog punkta Kučurgan. Izvor je rekao da se pucnjava dogodila unutar ukrajinske teritorije, u blizini mesta Pavlovka.




Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )