Foto: Telegram

U toku je 235. dan rata u Ukrajini!


Zbog redukovanog plasmana objava cafe.ba na Facebook od 27.09.2022 za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !
 


12:30



12:28

Sirene za vazdušnu opasnost širom Ukrajine

Sirene za vazdušnu opasnost aktivirale su se danas širom Ukrajine, saopštili su regionalni ukrajinski zvaničnici, kao i ukrajinski mediji.
 
Prema "Klimenko tajmu", sirene za vazdušnu opasnost su mogle da se čuju u svim regionima u zemlji.
 
Vlasti u regionima Odesa, Nikolajev i Poltava, kao i u nekim zapadnim regionima, apelovali su na građane da ostanu u skloništima, preneo je TAS S

11:42

Ruske trupe nastavljaju da stižu u Bjelorusiju




11:38

Rusija vjerovatno neće moći da obnovi zalihe raketa

Rusija vjerovatno neće moći da obnovi zalihe raketa, jer nema dovoljan kapacitet za proizvodnju napredne municije u količini koja može da prati njeno korišćenje, navodi se u najnovijem saopštenju britanskog ministarstva odbrane.
 
Ministarstvo je navelo da u napadima, kao što je bio onaj u prošli ponedeljak na gradove širom Ukrajine, u kojem je ispaljeno oko 80 krstarećih raketa, Rusija troši zalihe raketa koje neće moći da nadoknadi, što će uticati na ograničenje napada u budućosti, objavio je Gardijan.

09:54

"Nade Kijeva o ofanzivi u Hersonskoj oblasti propale"

Situacija na liniji odbrane u Hersonskoj oblasti je pod kontrolom, ukrajinska vojska s oporavlja nakon neuspješnog pokušaja ofanzive, izjavio je za Sputnjik zamjenik šefa regionalne administracije Kiril Stremousov.
 
Prema njegovim riječima, nade Kijeva o ofanzivnoj operaciji u Hersonskoj oblasti su propale.
 
U subotu je saopšteno da je ukrajinska vojska pokušala da izvede ofanzivu u Hersonskoj oblasti u berislavskom pravcu, a napad su odbile Oružane snage Rusije.
 
"Sve je dobro, bez promjena. Odbijeni su svi napadi, linija odbrane je potpuno organizovana. Ukrajinski nacisti ližu rane posle jučerašnjeg dana. Za nas je sve pod kontrolom", rekao je Stremousov.

09:00

Razultati jučerašnje ukrajinske ofanzive!



08:38

Zelenski: Nastavljene borbe

Ukrajinska vojska i dalje drže strateški istočni grad Bahmut uprkos ponovljenim ruskim napadima, dok je situacija u regionu Donbasa i dalje veoma teška, izjavio je sinoć predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski.
 
On je u video obraćanju rekao da su ruske rakete i bespilotne letjelice nastavile da gađaju ukrajinske gradove, uzrokujući razaranja i žrtve, preneo je Rojters.

08:35

Himars pogodio zgradu gradske uprave u Donjecku

Gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin rekao je danas da je raketa Himars, koju su ukrajinske trupe ispalile na taj grad, pogodila zgradu gradske uprave.
 
On je saopštio da su Ukrajinci ispalili tri Himarsa na Vorošilovski okrug u Donjecku.



08:35

Sprema se haos u Kijevu? Oprez: Opasnost

Vazdušna opasnost objavljena je u Kijevu i Kijevskoj oblasti, kao i u Čerkaskoj i Poltavskoj oblasti Ukrajine, prenosi ukrajinski list Strana.



08:34

Vlasti regiona: Granatiran Nikopolj, povrijeđena jedna osoba

U noćašnjem granatiranju Nikopolja koje su izvele ruske snage, povrijeđen je jedan muškarac, saopštio je načelnik Dnjepropetrovske oblasne vojne uprave Valentin Rezničenko.
 
Oštećeno je nekoliko gasovoda i dalekovoda, a pojedini dijelovi grada ostali su bez struje
 
Prema navodima Rezničenka, na Nikopolj je ispaljeno više od 40 granata. Kao posljedica napada izbilo je nekoliko požara koji su ugašeni.
 
Oštećeno je blizu 30 višespratnica i privatnih kuća, industrijsko preduzeće i automobili.


08:30

Kadirov: "Tokom žestokih neprijateljstava, veoma je važno da svoje rijetke slobodne minute iskoristite u direktnom dijalogu sa narodom oslobođenim od fašističkog jarma. Dragi BRATE, Rustam Aguev, načelnik ruskog Ministarstva odbrane za Kurčalojevski okrug, rukovodeći se ovim principom, svoje slobodno vrijeme posvijetio je komunikaciji sa civilima koji su se zatekli u blizini mjesta gde su militanti bili raspoređeni."
 
"Gledajući lice ovog starijeg čoveka, jasno se vidi koliko je bio umoran od ugnjetavanja nacionalista. Kao i svi njegovi bliski rođaci, prijatelji, brojni poznanici, on se svim srcem nadao da će prije ili kasnije doći oslobodioci, istjerati bujanje fašističkih zlih duhova i vratiti istorijsku pravdu. I desilo se. Desetine hiljada ruskih vojnika sa hirurškom preciznošću su isjekle i izrezale podli fašistički tumor sa lica zemlje."


08:22

Američka zastava na kapi!



08:17

   Stanovnici Hersonske oblasti napuštaju naselja na desnoj obali da bi dali mogućnost ruskoj vojsci da očiste teritoriju od ukrajinskih snaga i da pređe u ofanzivu, izjavio je predstavnik regionalne administracije Kiril Stremousov.


08:00

Himars po liniji! 


 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )