Foto: Telegram

U toku je 314. dan rata u Ukrajini


Facebook nam je smanjio distribuciju vijesti na vašoj početnoj strani!

Za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !


21:40

💥U Kijevu je hotel djelimično uništen raketnim udarom, navodi se da su u njemu navodno bili strani savjetnici i plaćenici

Pečerski okrug glavnog grada Ukrajine
 
‼💥Trenutak udara na hotel u Kijevu 31. decembra.
Snimak sa nadzorne kamere Palate „Ukrajina“


21:35

314. dan "Specijalne operacije" Ruske Federacije u Ukrajini, 3. januara. Glavne stvari:
 
▪️ Oružane snage Rusije uništile su do 90 ukrajinskih vojnika i 14 komada tehnike u pravcu Donjecka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 
▪️ Na Kupjanskom i Krasno-Limanskom pravcu Kijev je za jedan dan izgubio više od 160 poginulih i ranjenih.
 
▪️ Oružane snage Rusije na pravcu Južno-Donjeck su visoko preciznim udarima uništile više od 130 stranih plaćenika kod Masljakovke i Kramatorska u DNR.

▪️Putin je potpisao ukaz o dodatnim socijalnim garancijama za vojna lica. Porodicama poginulih vojnih i ruskih gardista tokom specijalne operacije biće isplaćeno 5 miliona rubalja, a ranjenima 3 miliona rubalja. Osim toga, jedan dan službe vojnim licima i pripadnicima Nacionalne garde koji obavljaju zadatke specijalne operacije Ruske Federacije računaće se kao dva.
 
▪️ Putin je naložio Ministarstvu odbrane Rusije da do 1. februara izvjesti o obezbjeđivanju naoružanja, opreme, sredstava i opreme učesnicima specijalne vojne operacije.
 
▪️ Guverner Samarske oblasti održao je sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane Ruske Federacije nakon pogibije vojnog osoblja u Makejevki.

▪️ Vlasti Saratovske oblasti demantovale su izvještaje nekih medija o navodnim pogibijama u Makejevki mobilisanih iz regiona.
 
▪️ Erdogan je rekao da namjerava da obavi telefonske razgovore sa Putinom i Zelenskim u srijedu.
 
 

21:30

Ruske trupe će ući u Harkov i pokušati da ga odsjeku od Kijeva - General Oružanih snaga Ukrajine Melnik
 
Vojska je takođe primjetila da bi ruske oružane snage mogle više da napadnu zapad Ukrajine kako bi prekinule snabdijevanje savezničkim oružjem. Prema njegovim riječima, sve će se to desiti čim se zemlja zaledi.

21:25

⚔️Ruska vojska likvidirala je grupu ukrajinskih diverzanata u Donbasu, saopštio je Sputnjiku oficir drugog armijskog korpusa LNR Andrej Maročko
 
  Kako je precizirao, ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa pokušala je da iskoristi gustu maglu i da zauzme položaje u području naselja Stelmahovka.
 
💬„Zahvaljujući termovizijskoj opremi za detekciju koju su isporučile ruske dobrovoljačke organizacije, neprijatelj je na vrijeme otkriven i uništen“, rekao je Maročko.

21:20

Rusija ima zalihe i resurse nafte za više od 150 godina
 
⛽️Rusija je obezbjeđena zalihama i resursima nafte u narednih 150 godina, ako se ima u vidu trenutna količina eksploatacije, rekao je za Sputnjik šef odjeljenja u Centru za strateške razvoje Rusije Aleksandar Amiragjan.

21:00
 
„Šta je „probijanje odbrane“ u Artemovsku /Bahmut/?
 
Odbrana da se jutros probije, jedna kuća je uzeta - probili odbranu. A iza ove kuće još uvek postoji nova odbrana i više od jedne odbrane. A takve linije odbrane... Koliko je linija odbrane u Artemovsku? Ako kažemo pet stotina, nećemo pogriješiti. Svakih deset metara je linija odbrane.
 
Evgenij Prigožin o bitkama za Artemovsk. Snimak je snimljen 31. decembra na jednoj od lokacija boraca Vagnerovog PMC-a u zoni Artemovska /Bahmuta/



20:40
 
Britanski premijer Riši Sunak obećao je Ukrajini nove isporuke vojne opreme u narednim nedjeljama i mjesecima.
 
„Ukrajina može da računa na kontinuiranu dugoročnu podršku Ujedinjenog Kraljevstva, što je pokazalo nedavno raspoređivanje 1.000 protivvazdušnih projektila u Ukrajini, rekao je premijer. Pored toga, u toku je rad na prenošenju dodatne vojne opreme Ukrajini u narednim nedjeljama i mjesecima kako bi se obezbijedila njena pobjeda na bojnom polju“, navodi se u saopštenju kabineta premijera nakon telefonskog razgovora između Sunaka i Zelenskog.

20:35

Bahmut




20:22
 
Njemačka je spremna da iskoristi zamrznutu rusku imovinu za „obnavljanje” Ukrajine ako isto to urade saveznici, a rješenje pravnih pitanja je moguće – Blumberg.
 
 
20:00
 
Broj poginulih ruskih vojnika u Makijevki je sve veći i veći. Već je pronađeno 196 tijela
 
Treći dan nastavljaju da iskopavaju ruševine stručne škole u ​​kojoj su se nalazili ruski borci. Slika je zaista stravična, tijela  vojnika se i dalje nalaze pod ruševinama.
 
Sa lica mjesta se javlja da je ispod ruševina već izvučeno 196 tijela i posmrtnih ostataka. 270 ljudi se vodi kao nestalo, ali praktično nema šanse da je neko od njih preživio...

 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )