Foto: Twitter

15 dan sukoba u Ukrajini. Filtriramo vijesti u moru propagandnih dezinformacija i trudimo se da vam isporučimo samo istinu! Zato i dalje pratite cafe.ba.

09:00 

Sastanak Lavrova i Kulebe počeće u 9 sati

Trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova Rusije, Ukrajine i Turske u Antaliji počeće u 9 sati po srednjeevropskom vremenu.
 
Sergej Lavrov i Dmitro Kuleba stižu na pregovore oko 8.45, a Mevlut Čavušoglu će ih dočekati na protokolarnom sastanku.
 
Ovo će biti prvi susret ministara spoljnih poslova Rusije i Ukrajine od početka ruske vojne operacije u Ukrajini.
 
Ruska i ukrajinska zastava postavljene su jedna pored druge na jarbole hotela u Antaliji, gde će se sresti Lavrov i Kuleba.
 
Nakon sastanka u trilateralnom formatu, Kuleba i Lavrov će dati izjave za novinare u odvojenim pres salama određenim za svaku od zemalja.
 
Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine saopštilo je da su glavni zadaci šefa ukrajinske diplomatije Dmitrija Kulebe tokom sastanka sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom rešavanje tri ključna pitanja: prekid vatre, poboljšanje humanitarne situacije u gradovima i povlačenje ruske vojske.

08:31

Neophodno je izbeći eskalaciju i ulazak u rat sa Rusijom, jer će u tom slučaju početi Treći svetski rat, izjavio je šef evropske diplomatije Žosep Borelj.

08:07

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba doputovao je u Antaliju na pregovore s ruskim ministrom spoljnih poslova Lavrovom

08:06

Harkov

07:52

Ukrajinska vojska je izvršila kontranapad

Ukrajinska vojska je izvršila kontranapad kod Kijeva.
 
Postrojili smo pet tenkova.
 
Čuju se artiljerijske borbe na zapadnoj periferiji Kijeva!

07:31

Ukrajinske snage ispalile 40 raketa iz sistema "Grad"

Ukrajinske snage ispalile su 40 raketa iz sistema "Grad" na naseljeno mjesto Vasiljevka, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.
 
Pored toga, na naseljeno mjesto Ozerjanovka ispaljeno je 40 raketa iz višecjevnog bacača raketa "Grad", a još osam granata kalibra 122 milimetra palo je na Petrovski region Donjecka.

07:28

Granatirano selo u blizini Balakleje

07:02

Bela kuca: Lažne tvrdnje Rusije o biološkom oružju SAD

Bela kuća je danas saopštila da su lažne tvrdnje Rusije o navodnoj umešanosti SAD u laboratorije sa biološkim oružjem i razvoj hemijskog oružja u Ukrajini.
 
Mi smo upoznati sa lažnim tvrdnjama Rusije u tom smislu, navela je predstavnica za štampu Bele kuće Džen Psaki.
 
Ona je dodala da Rusija možda priprema teren za upotrebu biološkog ili hemijskog oružja u Ukrajini, ali nije navela dokaze za to.


06:55

"Rusi gađaju stambena naselja"

Ruske trupe izvele su tokom noći još jedan vazdušni napad na stambena naselja Oktirka u regionu Sumi, objavio je na Telegramu čelnik ove oblasti Dmitro Živicki, prenosi Ukrinform.
 
Dodaje da se provjeravaju informacije da je bomba pogodila gasovod.
 
Živicki je saopštio i da su u jučerašnjem danu u granatiranju mesta Trostjanec poginule tri osobe, među kojima i maloljetnik.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )