Foto: Telegram

Sedamdeset peti dan rata u Ukrajini, na ratištu nema pomaka ka primirju. Iz Marijupolja se nastavlja evakuacija civila. Rusko ministartsvo odbrane tvrdi da je oborila jedan ukrajinski avion Su-25 i bespilotnu letilicu dok ukrajinske snage tvrde da su ruske snage u više navrata ispaljivale projektile na Odesu sa Crnog mora.

19:45

Azovstal


19:37

Igor Konašenkov: Ukrajina planirala zauzimanje Zmijskog ostrva

"Kijev je planirao veliku provokaciju - zauzimanje Zmijskog ostrva, ali ga je osujetila ruska vojska i pretrpio je velike gubitke", izjavio je danas na brifingu general-major Igor Konašenkov, portparol ruskog Ministarstva odbrane.
 
U međuvremenu, raketne snage i artiljerija Ruske Federacije uništile su oko 400 nacionalista i 48 jedinica vojne tehnike, rekao je Konašenkov, prenijela je agencija RIA Novosti.

19:10

Izjum




18:43

Savjet UN za ljudska prava u četvrtak o Ukrajini

Savjet UN za ljudska prava održaće u četvrtak posebnu sjednicu o navodnom kršenju ljudskih prava od strane Rusije tokom rata u Ukrajini, izjavio je zvaničnik UN. Kijev je prethodno zatražio od Savjeta UN za ljudska prava da održi posebnu sjednicu o Ukrajini zbog, kako su naveli, potrebe da Savet razmotri kontinuirano pogoršanje situacije u toj zemlji uključujući navode o masovnim žrtvama u Marijupolju.
 
Zahtijev Ukrajine je podržalo više od 50 zemalja, prenosi Gardijan.


18:36

Ukrajina tvrdi da Rusija u prazne domove u Hersonu želi useliti svoje vojnike

Ukrajina tvrdi da Rusija želi u napuštene domove u okupiranom Hersonu useliti pripadnike svojih snaga.


18:27

Amerika isporučila oružje

SAD su isporučile više od 85 od 90 haubica, oružja dugog dometa, koje je obećano Ukrajini, kao i više od 110.000 od 184.000 komada municije za njih, izjavio je visoki američki odbrambeni zvaničnik.
 
On je rekao i da je više od 310 ukrajinskih vojnika završilo obuku, dok se još 50 trenutno obučava


18:13

Šarl Mišel morao u sklonište

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel bio je prinuđen da ode u sklonište tokom posjete Odesi zbog raketnog napada na taj ukrajinski grad, javlja BBC pozivajući se na neimanovanog evropskog zvaničnika.
 
Kako navodi, zbog raketnog napada je prekinut sastanak sa ukrajinskim premijerom Denisom Šmigaljom kako bi učesnici pronašli sklonište. Mišel je posijetio Odesu da bi se uvjerio u to kakav je uticaj ruskog rata na globalne lance snadbijevanja.

18:04

"Dohakali im" ko u nadrealistima!

Staneš u red za gorivo /U Ukrajini nestašice/ i na licu mjesta svi dobijete poziv za vojsku!




17:53

Zarobljenici u Popasni!



17:44

Pronašli "smještaj" ukrajinskih snaga!



17:25

Makron o članstvu Ukrajine u EU

Francuski predsjednik Emanuel Makron kaže da će verovatno biti potrebno nekoliko decenija da Ukrajina bude potvrđena kao članica Evropske unije.
 
On dodaje da je Ukrajina "već član" evropske porodice zbog svoje "borbe i hrabrosti".


17:19

Ukrajina traži posebnu sjednicu Savjeta UN za ljudska prava

Kijev je zatražio danas od Savjeta UN za ljudska prava da održi posebnu sjednicu o Ukrajini zbog, kako su naveli, potrebe da Savjet razmotri kontinuirano pogoršanje situacije u toj zemlji uključujući navode o masovnim žrtvama u Marijupolju.
 
Aktuelna situacija zahtjeva urgentnu pažnju Savjeta s obzirom na navode o ratnim zločinima i kršenju ljudskih prava u Buči i drugim oblastima Ukrajine, te na navode o masovnim žrtvama u Marijupolju, poručila je ukrajinska ambasadorka pri UN Jevgenija Filipenko u pismu predsjedniku Saveta UN za ljudska prava u koje je Rojters imao uvid. Pismo nosi današnji datum i potpisalo ga je još 55 zemalja.


17:13

Juriš na Azovstal?

Ruske snage izvode juriš na čeličanu Azovstal u Marijupolju, uz podršku tenkova i artiljerije, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane.
 
Portparol ministarstva Oleksandr Motuzjanjik kazao je da ne isključuje mogućnost novih vazdušnih napada na fabriku, u kojoj se nalaze posljednje preostale ukrajinske trupe u Marijupolju, prenosi BBC.
 
"U Marijupolju, neprijatelj nastavlja da blokira naše jedinice u Azovstalu. Uz pomoć artiljerije i tenkova, ruski vojnici nastavljaju svoj napad", kazao je Motuzjanjuk u brifingu.

17:10

Rusi to zovu "denacifikovan",stradao Holanđanin!


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )