Foto: Telegram

U toku je 210. dan rata u Ukrajini.


Zbog redukovanog broja objava na Facebook za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte besplatnu aplikaciju cafe.ba ! Klikom OVDJE !

08:23

Njemački TV kanal izvjestavao je pri  prolazu tenka Oružanih snaga Ukrajine, na kome je nacrtan kukasti krst.




08:20

Put za Liman,ukrajinski tenk!


08:14

Ukrajinske trupe moraju odmah da napuste ostatak Zaporoške oblasti, inače će se posle referenduma smatrati okupatorima, izjavio je Sputnjiku Vladimir Rogov, član glavnog savjeta regionalne administracije.
 
💬 „Oružane snage Ukrajine moraju odmah da napuste ostatak Zaporoške oblasti. U suprotnom, nakon referenduma i izlaska regiona iz Ukrajine, proglašenjem nezavisnosti i ulaskom u Rusku Federaciju, ukrajinske trupe će se doživljavati kao okupatori, a svako njihovo delovanje kao agresija na Rusiju“, rekao je Rogov.
 
 

08:00

Pet komandanata Azova ostaće u Turskoj do kraja rata, rekao je Redžep Tajip Erdogan.
 
To su bili uslovi razmjene.
 
U doba informacionih tehnologija, ovo je odavno prestalo da bude prepreka za promociju simbola. U slučaju simbola ukrajinskog neonacizma, medijski resursi u potpunosti koriste slike komandanata Azova.


07:30

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan preuzeo je odgovornost za operaciju razmjene zarobljenika između Rusije i Ukrajine.
 
Na ukrajinskim kanalima pojavila se informacija da je iz ruskog zatočeništva vraćeno 215 ukrajinskih i stranih državljana.
 
Prema našim informacijama, danas se u Rusiju vratilo 55 ruskih vojnika (od toga oko sedam oficira). Sutra se očekuje povratak još 30. U današnjoj grupi nema pilota.
 
Podatke o povratku Medvedčuka, kao i o ukupnom broju ruskih ratnih zarobljenika koji su se vratili kući, još ne možemo ni potvrditi ni demantovati.

07:23

 Šef OP Ukrajine Andrij Jermak o razmjeni Medvedčuka.
 
„Zamijenili smo 200 naših heroja za Medvedčuka, koji je već dao sve moguće dokaze istrazi.
 


I 5 heroja-komandanata Azovstala - za 55 ruskih zatvorenika koji za nas nemaju interesa.
 
Gotovo je sigurno tačno za Medvedčuka.


07:15


⚡Mediji prenose da su u nekoliko moskovskih policijskih uprava pritvorenicima sa antiratnog mitinga odmah uručeni pozivi za vojnu registraciju.
 
„Pozivi su uručeni pritvorenicima u Policijskim upravama Sokolina Gora i Ljublino. U policijsku upravu u okrugu Marfino došao je muškarac u civilu, koji kaže da će sada uručiti pozive. Prema informacijama uhapšenih, zaposleni u vojnoj kancelariji stigli su u policijsku upravu u okrugu Prospekt Vernadski.
 
Član partije Jabloko Kiril Gončarov objavio je fotografiju jednog od sudskih poziva, napravljenih, prema njegovim riječima, u policijskoj upravi Možajskog okruga.



07:07



07:00

Ovako je sinoć izgledala razmjena zarobljenika,ukrajinska strana!



06:50

Prema izvorima, u Čkalovski je noćas sletio avion sa 55 ruskih vojnika razmijenjenih iz ukrajinskog zatočeništva.


06:45

Kadirov aktivan "kao nekad"! Mobilizacija mu godi!



Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )