Foto: Telegram

Sto šezdeset sedmi dan rata u Ukrajini.

11:00

None u poredku i paljbi!



10:49


Rezime Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine
 
▪Na Donjeckom pravcu, uz podršku operativno-taktičke i armijske avijacije, savezničke snage vode ofanzivne borbe na Bahmutskom i Avdejevskom pravcu.

▪U pravcu Harkova ruska vojska je nanijela vatrenu štetu iz tenkova, topova i raketne artiljerije.

▪U slovenskom pravcu, savezničke snage su iz artiljerije gađale Oružane snage Ukrajine.

▪U pravcu Kramatorska, Oružane snage Rusije granatirale su položaje Oružanih snaga Ukrajine u blizini Grigorovke, Sjeverska, Verhnekamenskog, Zakotnog i Ivano-Darjevke.

10:45

Ruski ambasador: Amerika doliva ulje na vatru ukrajinskog konflikta
 
🗣 „Vašington nastavlja da doliva ulje na vatru ukrajinskog konflikta. Izdvajanje dodatne jedne milijarde dolara potvrđuje da SAD nemaju namjeru da slušaju glas razuma i ne žele da doprinesu mirnom rješavanju krize“, navodi se u komentaru ambasadora Rusije u SAD Anatolija Antonova na Telegramu.
 
 Prema mišljenju ambasadora, SAD se sve više uvlače u konflikt približavajući se kritičnoj granici u konfrontaciji sa Rusijom.
 
🗯 „Ničeg dobrog za svijet i bezbjednost neće takav stav doneti, već će samo produžiti agoniju ukrajinskog režima“, zaključio je Antonov.

10:41

Ojačavaju odbranu oko nuklearke

Protivvazdušna odbrana oko nuklearne elektrane Zaporožje biće ojačana nakon nekoliko dana granatiranja tog postrojenja, izjavio je danas načelnik vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki.
 
Kako je rekao, nuklearna elektrana Zaporožje, najveća u Evropi, sada radi normalno i oštećeni dalekovodi su obnovljeni, prenosi agencija RIA Novosti.
 
Poslednjih dana Moskva i Kijev međusobno se optužuju za granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje, koja se nalazi na teritoriji koja je pod ruskom kontrolom.


10:34

Kadirov: Preuzeli smo kontrolu nad fabrikom Knauf u Soledaru

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je danas da su proruske snage preuzele kontrolu nad teritorijom fabrike građevinskog materijala Knauf u Soledaru u Donjeckoj oblasti.
 
"Snage savezničkih snaga u gradu Soledar preuzele su kontrolu nad teritorijom fabrike Knauf", napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu, prenosi Interfaks.
 
Ruske snage ušle su u Soledar prije šest dana i od tada pokušavaju da zauzmu fabriku.



08:24

Britanija: Ruske snage bez značajnijeg napretka u Donbasu

Uprkos kontinuiranim artiljerijskim napadima u Donbasu, Rusija nije obezbijedila borbenu pješadiju u dovoljnom broju da postigne značajnije napredovanje na istoku Ukrajine, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Velike Britanije.

08:00

Turski tanker, dva broda iz Liberije i dva broda i tanker pod zastavom Maršalskih ostrva isplovili su iz ukrajinskih luka u okviru inicijative o međusobnom razumjevanju o bezbjednom izvozu žita iz ukrajinskih luka, izjavio je u ponedjeljak načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom Mihail Mizincev.

07:59

Hersonska oblast spremna da odbije svaki pokušaj ofanzive

Hersonska oblast je spremna da odbije svaki pokušaj ofanzive ukrajinske vojske, saopštio je šef administracije regiona Kiril Stremousov.
 
"Hersonska oblast je spremna da odbije pokušaje ofanzive ukrajinskih militanata, ako takvo zločinačko naređenje stigne od režima Zelenskog koji je spreman da vodi rat do poslednjeg Ukrajinca radi uništenja zemlje", istakao je Stremousov.

07:56

"Nek žive u svom svetu dok ne promene filozofiju"

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je danas zapadne zemlje da zabrane ulazak svim Rusima na godinu dana kako bi sprečili Rusiju da anektira još ukrajinske teritorije.
 
Zelenski je u intervjuu za Vašington post ocijenio da su najvažnije sankcije zatvaranje granica jer "Rusi oduzimaju tudu zemlju".
 
Dodao je da "Rusi treba da žive u svom svijetu dok ne promjene svoju filozofiju".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )