Foto: Telegram

Dvadeset i četvrti dan rata u Ukrajini! Sukobi se ne smiruju a pregovori usporeni! RAT UŽIVO i dalje pratite na cafe.ba

EKSKLUZIVNO,SNIMKA HIPERSONIČNE RAKETE!

Na mreži su se pojavili snimci navodno očevidaca, koji navodno snimaju približavanje hipersoničnog „Bodeža“, koji je uništio  podzemno skladište raketa i vazdušne municije VVSU u Ivano- Frankivsk region




13:53

Ukrajinska vojska objavila slike uništene ruske opreme kod Kijeva



13:48

Razrušen Mariupolj; uništene zgrade


13:47

Borbe u Mariupoljskom okrugu na lijevoj obali


12:57

Podoljak: Ako se plašite Putina, onda bar nemojte davati provokativne izjave

Mihail Podoljak je odgovorio na izjavu nemačke ministarke odbrane Kristine Lambreht, koja je još jednom izjavila da se NATO neće miješati u rat u Ukrajini i da neće zatvarati nebo.
 
"Svaka takva izjava evropskih političara podstiče Rusiju na masakr u Ukrajini. Ako ne želite da rat nazivate ratom i plašite se Putina, onda barem nemojte davati provokativne izjave", rekao je on.


12:55

Oružane snage Ukrajine potvrdile su novi ruski raketni udar na oblast Frankivsk

Rusi su izjavili da su hiperzvučnim projektilima kompleksa Bodež gađali podzemno skladište projektila i avijacione municije u Deljatinu, Ivano-Frankivska oblast.
 
Oružane snage su u medijskim komentarima potvrdile činjenicu udara, ali još nisu imenovale tip projektila.
 
"U stvari, neprijatelj je udario na naša skladišta koja su već popisana. Tip projektila tek treba da se utvrdi. Imamo štetu, uništenje. Došlo je do detonacije municije. Broj žrtava se istražuje", rekao je Jurij Ignat, predsednik Komande Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine.

12:47

Narodna milicija DNR pokrenula je operaciju oslobađanja grada Marinka zapadno od Donjecka

Odatle je, navode, ukrajinska vojska pucala na glavni grad republike, saopštilo je Ministarstvo odbrane DNR


11:44

Sjedinjene Države razmatraju isključenje Rusije sa GPS-a

To, međutim, ne bi mnogo uticalo na Rusiju, jer ta zemlja ima svoj analogni GPS-u - sistem GLONASS, rekao je šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin, dodajući da je svaki pametni telefon koji se koristi u Rusiji već povezan na GLONASS.


10:47

Vode se borbe oko čeličane "Azovstal"

U ukrajinskom gradu koji je pod opsadom, Marijupolju, ukrajinske i ruske snage se bore za čeličanu "Azovstal", jednu od najvećih u Evropi, izjavio je danas savjetnik ukrajinskog ministra unustrašnjih poslova Vadim Denisenko. "Sada je u toku borba za ''Azovstal''. Mogu da kažem da smo izgubili ovog ekonomskog giganta. Zapravo, jedna od najvećih čeličana u svijetu je uništena", rekao je Denisenko, prenijeo je AP.

10:41

Kadirov poručio ukrajinskim nacionalistima: "Ili položite oružje ili ćemo vam ga izbiti iz ruku"

Šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu obratio se ukrajinskim nacionalistima, prijeteći im kaznenim merama ako dobrovoljno ne polože oružje.
 
"Želim da apelujem na sve naciste, bandu i šejtane: možete da lajete iz svojih skrovišta koliko hoćete, niste ni fizički ni moralno sposobni za više. Jedno po jedno, područja se čiste i uskoro ćemo stići do vas. Ili ćete dobrovoljno položiti oružje i prihvatiti zasluženu kaznu, ili ćemo vam ga izbiti iz ruku i sami preduzeti kaznene mjere", rekao je on.

09:50

Ovako izgleda Černihiv

08:50

Policijski čas u Zaporožju

U Zaporožju će od 19. marta od 16:00 časova do 21. marta u 06:00 sati biti uveden policijski čas.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )