Foto: Telegram

Rat u Ukrajini traje već četiri meseca, danas je 121. dan vojnih operacija.

22:05

Kadirov danas udarnički!

 "Heroj Rusije Zamid Čalajev, javlja sa prve linije fronta da je naš puk stigao. Mobilisan od nacionalističke hunte, Ukrajinac nije htjeo da izvrši zločinačka naređenja komande i prešao je na našu stranu."-piše Kadirov!



22:00

"Pripadnici specijalnih snaga Ahmat, zajedno sa drugim korpusom Narodne milicije LNR, krenuli su dublje u industrijsku zonu Severodonjecka i zauzeli povoljne položaje za dalje oslobađanje teritorije fabrike Azot. Za nekoliko dana pitanje oslobađanja industrijske zone može biti stavljeno na kraj."
 
"Odmah su dva naselja u blizini Sjeverodonjecka oslobođena od banderovskih osvajača. U Sirotinu i Voronovu u toku je čišćenje od mina i „tajni“.
Ofanziva savezničkih snaga teče metodično, situacija se popravlja bukvalno iz sata u sat." piše Kadirov


21:57

Kadirov objavio videa iz Gorskog



21:49

Andrej iz grada Zolote, bivši ukrajinski policajac, a sada službenik NM LNR, učestvovao je u zaštiti javnog reda na Majdanu u Kijevu 2014. godine. Poslije tog službenog puta, vraćajući se kući, prelomio je!

Danas je zagrlio majku prvi put posle osam godina. Sve ovo vrijeme, Andrej je bio nekoliko kilometara od svog doma, ali nije mogao da posjeti svoje roditelje. Zakasnio je da vidi oca: otac mu je umro prošle godine

21:35

Sastanak Briks plus



21:28

Zarobljeni ukrajinski vojnici u Gorskom


21:19

Ruski PVO sistem za letjelice na manjim visinama


21:10

Meteljkin,tragovi borbi još prisutni na ulicama! Ruske ekipe za asanaciju još nisu pristigle.



21:07

Rusija: Odluka EU o Ukrajini i Moldaviji imaće negativne posljedice

Rusija je danas saopštila da će odluka lidera Evropske unije o statusu kandidata Ukrajini i Moldaviji imati negativne posledice i dovesti do porobljavanja susednih zemalja EU.
 
Iako bi mogle proći godine da se ove zemlje pridruže evropskom bloku, odluka da se prihvate kao kandidati simbol je namjere EU da dopre duboko u bivši Sovjetski Savez, smatra Moskva, prenio je Rojters.
 
Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, nazvala je ovaj potez pokušajem zadiranja u sferu uticaja Rusije u okviru Zajednice nezavisnih država (ZND) koju čine bivše sovjetske države.

20:17

U Nikolajevu se čuju eksplozije, prenose ukrajinski mediji.

20:01

Ukrajina traži više oružja od SAD da bi parirala Rusiji

Valerij Zalužnij najviši ukrajinski general rekao je danas svom američkom kolegi da je Ukrajini potreban "vatreni paritet" sa Rusijom kako bi stabilizovala tešku situaciju u istočnom regionu Luganska.
 
"Razgovarali smo o operativnoj situaciji i u toku isporuke međunarodne tehničke pomoći", napisao je ukrajinski general u aplikaciji Telegram nakon telefonskog razgovora s predsjednikom Združenog generalštaba SAD generalom Markom Milijem, prenosi Rojters.
 
Ukrajina ističe da ruska artiljerijska prednost na frontovima Donbasa uzima značajan danak ukrajinskim trupama i pozvala je svoje zapadne partnere da isporučuje više oružja kako bi minimizirali deficit na ratištu.

19:14

Ukrajinska obavještajna služba: Rusija planira da napadne Bjelorusiju

Ukrajinska obavještajna služba tvrdi kako Rusija planira da napadne stambena područja u Belorusiji kako bi je uvukla u rat. Prema ukrajinskim tvrdnjama, ruski vojnici već su stigli u grad Mazir.

17:52

SAD su spremne da podrže svako moguće diplomatsko rešenje sukoba u Ukrajini, izjavio je u petak Blinken.

16:53

Putin: Porast inflacije u svijetu rezultat politike G7

Nagli porast inflacije u svijetu je rezultat višegodišnjeg neodgovorne makroekonomske politike Grupe sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7), a ne specijalne operacije Rusije u Ukrajini, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na zasjedanju samita BRIKS-a.
 
Kako je rekao, globalna trgovina je zamrla zbog nesuglasica, lome se monetarni i finansijski sistemi, baš kao i cjelokupni logistički lanci.
 
"To je dovelo do ozbiljnog socijalno-ekonomskog efekta prije svega kada je riječ o razvoju zemalja Azije, Afrike, Latinske Amerike i Bliskog Istoka u kojima je primjetan nagli porast cijena prehrambenih proizvoda, energenata, ali i sirovine", istakao je Putin


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )