Foto: Telegram

U toku je 335. dan rata u Ukrajini!


Facebook nam je smanjio distribuciju vijesti na vašoj početnoj strani!

Za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !



22:00

Borbe za Ugledar


21:47

Latvijski antidron sistem zaplijenjen od strane Vagnera u Bahmutu


21:40

Mobilizacija, Krivi rog



21:38 

Zelenski: Razgovarao sam sa Makronom o diplomatskim koracima za okončanje sukoba

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski izjavio je da je sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom razmotrio diplomatske korake o okončanju sukoba u Ukrajini.

Zelenski je saopštio da su razgovarali i o drugim temama.

„Tokom razgovora sa francuskim liderom Emanuelom Makronom zahvalio sam za prodornu odluku o isporuci lakih tenkova, kao i dalje jačanje odbrambene sposobnosti Ukrajine, posebno, naprednih PVO sistema.

Razgovarali smo i o diplomatskim koracima o završetku rata. Naročito sam podvukao da sportistima iz Rusije nije mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu“, navodi se u saopštenju na telegram kanalu Zelenskog.

21:09

Dva britanska plaćenika, Kris Peri i Endru Begšou, koji su učestvovali u borbama na strani Kijeva, likvidirana su kod Soledara, saopštila je televizija „Skaj njuz“.

„Dvojica britanskih državljana ubijena su prilikom pokušavaja ‘humanitarne evakuiacije’ iz... Soledara“, navodi televizija.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je oslobađanje Soledara završeno uveče 12. januara.

20:00

Vagner spreman za Leoparde

Eksportni T-90 već je raspoređen u Vagnerove jedinice!


19:26

Norveška bi mogla da donese odluku o isporuci osam tenkova „leopard“ koji se nalaze u njenim oružanim snagama, saopštio je list „Dagens neringsliv“ pozivajući se na svoje izvore.

„Koliko nam je poznato, postoji vjerovatnoća da će Norveška Ukrajini isporučiti osam od 36 tenkova ‘leopard’ koje ima u vojsci. Za kratko vrijeme vlada će donijeti odluku o kupovini novih tenkova“, navodi se u članku.

19:03

Medvedev: Rusija ima dovoljno oružja

Rusija ima dovoljno oružja, a nova vojna oprema je na putu, rekao je danas Dmitrij Medvedev, bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, bivši predsjednik Rusije i aktuelni zamjenik predsjednika ruskog Bezbjednosnog vijeća.
 
Medvedev je danas na sastanku s zvaničnicima ruske vojne industrije, rekao kako "neprijatelji Rusije periodično tvrde da nam nedostaje ovoga ili onoga".
 
"Moram da ih razočaram, imamo dovoljno svega", rekao je da su "isporuke hiljada komada novog oružja i vojne opreme u toku. "Uspostavili smo dobar ritam isporuka od početka godine, sad ga moramo održati", dodao je.

19:00

Šolc odlučio: Njemačka šalje tenkove Ukrajini

Njemački kancelar Olaf Šolc odlučio je da pošalje tenkove Leopard 2 Ukrajini i dozvoli i drugim zemljama poput Poljske da to učine, javlja njemački Špigel.

18:37 

Španija je izdvojila 38 miliona evra za humanitarnu pomoć Ukrajini, izjavio je španski premijer Pedro Sančez, koji je ovu sumu nazvao rekordnom.

18:11

Ukrajinski izvori sada savetuju izbjegavanje autoputa M-23, potvrđujući da ga je vjerovatno operativno presjekla ruska artiljerija. Ruta označena zelenom bojom ka sjeveru je regionalni put 00506, za koji smo juče izvjestili da je verovatno poslednji put dostupan AFU.
 
Značajno je da ova ukrajinska mapa takođe pokazuje ruske pozicije daleko naprednije nego što su izvjestili sami ruski izvori, što je trend koji su primjetili mnogi komentatori prošle nedjelje.



18:00

Ruski specnaz na svatovskom frontu!



17:29 

Grosi: U ukrajinskim nuklearkama nije pronađena vojna tehnika

Inspektori Mađunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) nisu našli vojnu tehniku u ukrajinskim nuklearnim stanicama, saopštio je generalni direktor agencije Rafael Grosi, govoreći pred Evropskim parlamentom u Briselu.

„Pošto su naše stalne misije već tamo, zamolio sam danas svoj tim da pažljivo pregleda lokacije, zajedno sa tamošnjim ukrajinskim menadžmentom, da se uvjeri da li se tamo skladište vojni materijali... Rezultat ovih inspekcija je, naravno, bio negativan“, objasnio je Grosi.
 
Prema Grosiju, zahvaljujući radu IAEA „već drugi put su odbačene su optužbe“ da ukrajinska strana narušava nuklearnu bezbjednost, podsjećajući na negativan zaključak stručnjaka IAEA o mogućoj pripremi „prljave bombe“ na teritoriji Ukrajine.
Grosi je ranije izjavio da inspekcija agencije nije uspela da otkrije znake pripreme „prljave bombe“ nakon preliminarne istrage tri nuklearna postrojenja u Ukrajini. Provere inspektora IAEA održane su na zahtev Kijeva nakon izjava Rusije da ukrajinska strana planira da upotrebi „prljavu bombu“.

17:15

Bahmut!



17:00

Evgenije Prigožin, osnivač grupe „Vagner“, izjavio da je upoznat sa time da su predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski i direktor Centralne obaveštajne agencije Vilijam Berns razgovarali o atentatu na njega.
 
„Da, obavješten sam, pres-služba mi je saopštila. To je veoma dobra ideja. Slažem se da je vrijeme da se Prigožin likvidira. Ukoliko mi se neko obrati, svakako ću pomoći“, poručio je ironično osnivač „Vagnera“, prenijela je njegova pres-služba na Telegramu.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )