Foto: Telegram

U toku je 143. dan rata u Ukrajini. Rat uživo pratite na cafe.ba

18:30

Ukrajincima stigli i Češki "Vampiri"!


18:25

Na putu za Artmovsk/Bahmut/



18:20


Jurišni odredi „Hrabri“ savladali su zonu bezbjednosti Severskog garnizona Oružanih snaga Ukrajine i završili stvaranje uslova za opkoljavanje grada.
 
 Komanda je odlučila da ne juriša na centralne dijelove grada, već da napravi još jedan kotao za ukrajinske militante. Ima još dosta posla da se završi opkoljavanje, ali već sada postoji jaka artiljerijska priprema kako bi se zatvorio kazan oko grada.




18:15

🎥 Nacionalna garda Rusije testirala NATO pancir četvrtog nivoa zaštite koji je pronađen u neprijateljskim rovovima



18:10

Bler: Približavamo se kraju dominacije Zapada
 
Bivši britanski premijer Toni Bler je upozorio da se era političke i ekonomske dominacije Zapada bliži kraju zbog ukrajinske krize i uspona Kine kao „druge supersile“ svijeta.
 
U govoru na godišnjem predavanju u Dičliju Bler je, između ostalog, rekao i da zapadne sile moraju povećati svoje izdatke za odbranu kako bi zadržale svoju vojnu nadmoć.

💬 „Kao rezultat Putinovih akcija, ne možemo se osloniti na kinesko rukovodstvo da se ponaša na način koji smatramo racionalnim“, rekao je on.
 
💬 „Nemojte me pogrešno shvatiti. Ne kažem da će Kina pokušati silom da zauzme Tajvan u bliskoj budućnosti. Ali ne možemo da zasnivamo našu politiku na uvjerenju da neće“, rekao je on.


18:03

DNR:Ukrajinske snage granatirale Donjeck, ubijeno 6 civila

Predstavništvo samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre saopštilo je danas da su ukrajinske snage granatirale Donjeck i ubile šest civila.
 
Kako se navodi u saopštenju, ukrajinske snage bezbjednosti su danas najmanje tri puta otvarale vatru na Kirovski okrug u Donjecku, a pritom su koristile i višecjevne raketne sisteme Grad, artiljerijsko oruđe kalibra 152 i 155 milimetara, prenosi TAS S.
 
U jednom od napada ubijen je jedan civil, navodi TAS S.
 
Još četiri osobe su poginule u Petrovskom okrugu i jedna žena u Kijevskom, stoji u saopštenju, dodaje TAS S.
 
Tokom granatiranja Kirovskog okruga Donjecka Oružane snage Ukrajine su oštetile školu, obdanište, pijacu i stambene objekte, napisao je na Telegram kanalu gradonačelnik tog grada Aleksej Kulemzin.

17:42

Kremlj: Uništena 115. mehanizovana brigada ukrajinske vojske

Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su 115. mehanizovanu brigadu ukrajinskih oružanih snaga koja je djelovala u Severskoj oblasti, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.
 
"Visokoprecizni udari ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga uništili su 115. mehanizovanu brigadu ukrajinskih oružanih snaga, koja je dJelovala u Severskoj oblasti. Samo u posljednja dva dana ova jedinica izgubila je više od 600 pripadnika. Stanovnici Severska, Nikolajevke i drugih obližnjih naselja pod kontrolom ukrajinske vojske hitno su mobilisani da dopune brigadu“, izjavio je Konašenkov, prenosi TAS S.
 
Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, 256 aviona, 139 helikoptera, 1.557 bespilotnih letelica, 355 raketnih sistema PVO, 4.073 tenka i drugih borbenih oklopnih vozila, 746 višecevnih raketnih sistema, 3.149 terenskih artiljerijskih vozila i specijalnih motornih vozila i minobacača ukrajinske vojske uništeno je od početka sukoba u Ukrajini, navodi ruska agencija.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )