Foto: Telegram

Dvadeset i četvrti dan rata u Ukrajini! Sukobi se ne smiruju a pregovori usporeni! RAT UŽIVO i dalje pratite na cafe.ba

15:09

Liban.modni detalj u arapskoj zemlji




15:03


Lukašenko: Zapad je gurnuo ukrajinsku vladu u rat

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je danas da su zapadne zemlje gurnule ukrajinsku vladu u rat i dodao da je Minsk bio spreman da pošalje graničare na granicu između ukrajinskog regiona Donbas i Rusije, ali je Ukrajina odbila tu inicijativu.

15:01

Mine postavljene na prilazima luka

Ukrajinska mornarica postavila je oko 420 mina na prilazima lukama Odesa, Očakov, Černomorsk i Južni – FSB.
 
Služba bezbjednosti je upozorila da mine mogu nošene strujom da odu u pravcu Bosfora i Mediterana.

14.49

Lavrov: SAD vrše pritisak na ukrajinsku delegaciju

Vašington vrši pritisak na delegaciju Kijeva koja je angažovana u pregovorima s Moskvom, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
 
Prema njegovim riječima, Zelenski je predložio razgovore i Putin se složio, prenio je TASS.
 
"Međutim, postoji stalni osjećaj da neko, najvjerovatnije SAD, drži ukrajinsku delegaciju za ruku, sprečavajući je da prihvati zahtjeve koje smatram minimalnim. Ipak, proces se nastavlja", dodao je Lavrov.

14:43

Moskva: Uništeni obavještajni centri ukrajinske vojske u Odesi

Ruski obalski raketni sistem "Bastion" uništio je elektronske obavještajne centre ukrajinske vojske u regionu Odese, saopštio je danas portparol ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
 
"Bastion" je uništio obavještajne centre u mjestima Veliki Dalnjik i Velikodolinskoje", rekao je on, prenosi TASS.
 
Konašenkov je dodao da je ruski borbeni avion uništio četiri raketna sistema protivvazdušne odbrane ukrajinske vojske rano jutros, među njima tri sistema S-300 i jedan Buk-M1.
 
"Ruska vojska je, uz pomoć dronova, ciljala 69 vojnih objekata u ranim časovima, a među metama su bile i četiri komande, uključujući i štab jedne brigade. Oboreno je 12 bespilotnih ukrajinskih letjelica", istakao je Konašenkov.

14:23

Čišćenje Mariupolja





14:16

Aerodrom Čornobaivka




13:51
 
FOTO Pogledajte najnoviju britansku kartu ruskih napada i osvajanja 

Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva u najnovijem dnevnom biltenu o stanju na ratištu kaže da Kremlj "do sada nije uspio postići svoje izvorne ciljeve" i da je "iznenađen razmjerom i žestinom ukrajinskog otpora".




13:45

Ukrajina: Uhapsili smo 127 diverzanata u Kijevu

Ukrajinske snage u Kijevu uhapsile su 127 diverzanata, uključujući 14 infiltracijskih skupina, otkako je počela ruska invazija, rekao je šef kijevske vojne uprave Mikola Žirnov.
 
Žirnov je kazao da su blokade na cestama bile ključne za hvatanje proruskih agenata, koje Ukrajina optužuje za sabotažu i infiltraciju. S 35 tržnica i 635 otvorenih trgovina, Kijev ima dovoljno zaliha hrane, dodao je Žirnov.

13:41

 
Traje velika bitka za tvornicu čelika

Postoje proturječni izvještaji o statusu jednog od ključnih industrijskih postrojenja Ukrajine - tvornice čelika Azov u Mariupolju.
 
Kasno u petak savjetnik ukrajinske vlade kazao je da je tvornica u ruskim rukama. Ali jutros bojna Azov, koja se bori u Mariupolju, rekla je da je postrojenje ostalo u njihovim rukama.
 
“Neprijatelj nije stigao ovako daleko u grad. [Ukrajinska] mornarica, zajedno s bataljunom Azov, zajedno s policijom, nastavlja obranu grada i njegovih civila”, rekao je član bataljona Vladislav Sobolevski za ukrajinsku televiziju.
 
“Danas je tvornica Azov Steel pod našom kontrolom", dodao je i kazao da traju vazdušni napadi po cijelom gradu.
 
Divovska čeličana nalazi se odmah istočno od centra grada.


13:37

VIDEO Rusi objavili snimku uništenja podzemnog bunkera supersoničnim projektilom

Ruska vojska je objavila da je u Ukrajini prvi put upotrijebila supersonične projektile, usred globalne trke za nabavkom tog oružja, koje ruski predsjednik Vladimir Putin naziva nepobjedivim.

Rusija ranije, u dvama sukobima u kojima je ratovala - u Ukrajini i Siriji - nije prijavila korištenje ovoga balističkog projektila. Od prvog uspješnog testiranja 2018. Kinžal je više puta korišten u sklopu vojnih vježbi.
 

13:31

Lukašenko: Putin je potpuno zdrav i u formi. Zapade, izbacite ludosti iz glava

Ruski predsjednik Vladimir Putin je zdrav i "u najboljoj formi do sada", kazao je njegov bliski saveznik, bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, u intervjuu za japansku televiziju TBS.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )