Foto: Telegram

U toku je 250. dan rata


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

17:37 

Ukrajinska nacionalna energetska kompanija „Ukrenergo“ saopštila je da je oštećena oprema magistralnih mreža ukrajinskog energetskog sistema, zbog čega u Ukrajini počinju da se primjenjuju havarijska isključenja struje.

U kompaniji su primjetili da je to neophodno kako bi se smanjilo opterećenje na mreži i izbjegle ponovne havarije.


17:19 

Kijevske vlasti izjavile da za sada ne planiraju da evakuišu stanovnike ove oblasti.

„Ne preduzimaju se nikakve mjere evakuacije na teritoriji Kijevske oblasti i ne planiraju se u najskorije vrijeme. Energetska situacija je teška, ali pod kontrolom... Snabdijevanje strujom u regionu već je počelo da se obnavlja“, rekao je šef regionalne vojne uprave Aleksej Kuleba.


17:15

Ruske snage pojačavaju !



17:08

Ruska vojska napreduje u Donbasu i udara gotovo po cijeloj liniji fronta – glavna stvar iz izvještaja Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine:
 
▪Ruske trupe napreduju u oblastima N. p. Belogorovka, Nikolajevka, Novoselovskoe, Avdeevka, Bahmutskoe, Veseloe, Vodjanoje, Majorsk, Mariinka i Novobahmutovka.

▪Oružane snage RF usmjeravaju svoje napore na dostizanje administrativnih granica Donjecke oblasti i zadržavanje okupirane teritorije.

▪Ruska vojska gađa Oružane snage Ukrajine duž cijele linije fronta, obezbjeđujući inžinjerijsku opremu za položaje u pojedinim oblastima i obavljajući vazdušno izviđanje.

▪Oružane snage RF prebacuju opremu u Republiku Bjelorusiju.

17:00

Kako oružje odlazi iz Ukrajine na crno tržište? Snimak potvrđuje ruske tvrdnje o švercu oružja!
 
Na carini u Odesi osoblje Državnog istražnog biroa Ukrajine zadržali su kontejner  kojim su krijumčari htjeli da prošvercuju helikopter MI-2!!


16:48

Moskva planira da odgovori

Moskva će odgovoriti na protjerivanje službenika ruske ambasade od strane Moldavije, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

16:41

Obustavlja se

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su sve aktivnosti u okviru djelimične mobilzacije građana obustavljene.

15:00



14:25

Na stotine likvidiranih vojnika

- Visokopreciznim oružjem, vazdušnog i morskog baziranja, pogođene su svi naznačeni vojni i energetski objekti Ukrajine;
 
- Ruske jedinice su odbile napade Oružanih snaga Ukrajine u području Krasnog Limana, likvidirano je više od 170 ukrajinskih vojnika.
 
- Ruske oružane snage uništile su više od 60 ukrajinskih vojnika u području Donjecka.
 
- Oružane snage RF vratile su Oružane snage Ukrajine na prvobitne položaje u dijelu fronta od Nikolajeva do Krivog Roga, nakon neuspješne ukrajinske ofanzive.
 
U tom području uništen je njemački artiljerijski sistem "Panzerhaubitze-2000";
 
- Ruske trupe likvidirale su više od 110 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenika u području Kupjanska;
 
- Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija uništili su 205 objekata.


14:02

Peskov: "Rizik"

Sporazum o žitu predstavlja rizik i malo je je vjerovatno da će biti i dalje na snazi zbog nemogućnosti da se garantuje bezbjednost brodskog saobraćaja, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
 
Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da će suspendovati sporazum o izvozu žita iz ukrajinskih luka zbog napada na rusku Crnomorsku flotu u vodama Sevastopolja, tvrdeći da su ga organizovali britanski vojni stručnjaci, prenose RIA Novosti.

14:00

Trofeji!


13:52

A evo i "tehničkog kvara"!



13:48

Pao ukrajinski "Mi-8"


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )