Foto: Telegram

Šezdeset i peti dan rata u Ukrajini.Rat uživo pratite na cafe.ba! Cafe.ba aplikaciju možete preuzeti i na google play store! Nastavlja se ruska opsada "Azovstalja", dok generalni sekretar UN pokušava da obezbedi evakuaciju iz železare. "Ruski predsjednik Vladimir Putin je već jednom rekao da civili mogu slobodno da napuste čeličanu "Azovstalj", dok militanti moraju da polože oružje", izjavio je sinoć portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

16:59

Ukrajinska tehnika nakon borbi kod Limana


16:55


Ukrajinske trupe su opkoljene kod Izjuma
 
Prema vojnom dopisniku Podubnom, kombinovana jedinica 1. brigade Nacionalne garde i Oružanih snaga Ukrajine pritisnuta je uz rezervoar Oskol. Oko 1.000 boraca je opkoljeno.


16:52

Novo obraćanje Zelenskog

"Uvjek ćemo biti zahvalni svima koji su branili našu državu u ovom ratu. Zauvjek ćemo se sjećati naših heroja koji su dali svoje živote za svakog od nas, za Ukrajinu", rekao je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

16:02

Rusi prvi put upotrijebili "Meteorit" u Rubežnou!


15:51

Odesa se sprema za napad?! Policijski sat od 01.05 22:00 do 03.05 u 05:00!



15:42

Gužve za benzin u Kijevu


15:33

Britanska karta rata


15:31

Karta rata u Ukrajini, evropski eksperti


15:29

Rusija: Ukrajina je granatirala dva sela na zapadu Rusije

Dva ruska regiona na granici sa Ukrajinom, Kursk i Brjansk, tvrde da je njihova teritorija granatirana. "Jutro u pograničnom gradu Rilsku bilo je nemirno. Oko 8 sati iz minobacača je pucano na kontrolni punkt u selu Krupec“, rekao je na Telegramu guverner Kurske oblasti Roman Starovoit.
 
Starovoit kaže da su ruski graničari i vojska uzvratili vatru, nakon čega nije bilo novih napada. U napadu na rusku teritoriju nije bilo žrtava ili razaranja, dodao je on. Načelnik Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz rekao je da je granično odjeljenje FSB izvjestilo o granatiranju sela Bela Berezka, koje je navodno izvršeno sa ukrajinske teritorije.

14:53

Ruska centralna banka: Ekonomija će se smanjiti do 10 odsto ove godine

Ekonomska aktivnost opašće u Rusiji opašće za osam do 10 odsto u 2022. godini, prema posljednjim procjenama Centralne banke Ruske Federacije.
 
Kako se navodi, privredna aktivnost počela je da opada u martu 2022. godine nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu i uvedene su joj sankcije. Banka je saopštila da je došlo do kontrakcije potrošačke i poslovne aktivnosti, kao i pada uvoza i izvoza.

13:59

Vojne elitne jedinice NATO podržavaju Ukrajinu u borbi protiv ruske vojske, tvrdi njemački magazin „Fokus“. Specijalci iz Velike Britanije i SAD obučavaju ukrajinske vojnike, između ostalog, za korišćenje 3. 600 modernog protivtenkovskog oružja.
Takođe ih obučavaju za sabotaču i vježbaju sa njima tehnike partizanske borbe.

14:54

"Gore od humanitarne katastrofe"

Situacija u opsednutoj čeličani Azovstal je "gora od humanitarne katastrofe", rekao je za CNN ukrajinski vojni zapovjednik koji se nalazi u toj fabrici.
 
Major Sergej Voljna izjavio je za CNN da se u Azovstalu nalaze stotine ljudi, uključujući 60-ak mladih, od kojih najmlađi ima četiri meseca.

13:38

Kremlj: Predaja ruske imovine Kijevu opasan presedan

Odluka Sjedinjenih Američkih Država o konfiskaciji ruske imovine s ciljem da se pruži pomoć Ukrajini, predstavlja opasan presedan i pokušaj da se ozakoni eksproprijacija, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
 
"To je opasan presedan koji predstavlja nedopustivo izvrtanje i kršenje svih pravnih normi. To nije ništa drugo do eksproprijacija privatne imovine i pokušaj da se to ozakoni na pseudo način“, rekao je Peskov novinarima, prenosi Sputnjik.
 
Američki predsjednik Džo Bajden zatražio je juče od Kongresa da odobri dodatna finansijska sredstva za pomoć Ukrajini u iznosu od 33 milijarde dolara. Kongresu je upućen i paket inicijativa o konfiskovanju imovine "ruskih oligarha“.
 
Kako je precizirao, nacrt zakona će omogućiti zakonodavnim organima da po ubrzanom postupku zaplijene imovinu Rusa, te da šalju sredstva u pomoć Ukrajini.

13:11

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija nije pozvala strane lidere na proslavu Dana pobede u Moskvi, pošto taj datum nije godišnjica 2022. godine.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )