Foto: Twitter

14 dan sukoba u Ukrajini. Filtriramo vijesti u moru propagandnih dezinformacija i trudimo se da vam isporučimo samo istinu! Zato i dalje pratite cafe.ba.

15:46

Ruševine u blizini Mariupolja


14:53

Šolc: Njemačka neće Kijevu obezbjediti avione

Njemačka sigurno neće slati ratne avione Ukrajini, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc nakon što su SAD odbile ponudu Poljske da prebace svoje avione u jednu američku bazu u Njemačkoj.

 

"Obezbjedili smo sve vrste odbrambenog materijala i poslali oružje o kome smo vam govorili, ali je takodje tačno da moramo veoma pažljivo da razmotrimo šta konkretno radimo, a definitivno ratni avioni nisu i toga", poručio je Šolc na konferenciji za novinare sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom, a prenosi agencija Rojters.


14:42

Uzbuna proglašena u Harkovu, Žitomiru, Čerkasiju, Umanju, Smili, Kirovogradskoj oblasti; ljudi se kriju u skloništa.

14:37

Rusi privode svakog ko se pobuni

Više od 400 Ukrajinaca koji su protestovali protiv okupacije Hersona od strane ruskih snaga privedeno je od strane ruske nacionalne garde, saopštila je ukrajinska vojna komanda.

U saopštenju, ukrajinska vojna komanda je saopštila da je stotine uhapšeno zbog protesta u Hersonu koji je sada okupiran od strane Rusije. Zbog žestokog otpora žitelja Hersona, okupatori pokušavaju da uvedu administrativno-policijski režim.


14:33

Britanija "pere ruke"; "Nemamo nikakve veze"

Britanski državni sekretar za transport Grant Šaps kaže da London "nema nikakve veze" sa poljskim planovima da prebaci svoju flotu borbenih aviona MiG-29 u Ukrajinu u zamJenu za korišćene američke lovce, upozoravajući da NATO mora da bude oprezan u vezi sa uključivanjem u sukob između Moskve i Kijeva.

14:23

Kolona ruskih vojnih vozila kod Mariupolja



14:18

Ambasador SAD u Moskvi: Napustite Rusiju odmah

Američki ambasador u Moskvi Džon Salivan pozvao je u srijedu američke državljane koji se trenutno nalaze u Rusiji da odmah napuste zemlju ili smisle plan kako da prođu bez pomoći ambasade.

 

Diplomata je na brifingu rekao da preporuka dolazi pošto ambasada može da bude zatvorena.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )