Foto: Telegram

Šezdeset peti dan rata u Ukrajini je počeo. Rat uživo pratite i dalje na cafe.ba

00:30

Zastava pobjede u svemiru!


00:26

Zaharova: Laž

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je večeras da izjave zapadnih zemalja da Rusija prijeti nuklearnim ratom nisu tačne.
 
"Zapadni zvaničnici u najgorim tradicijama dezinformisanja prenose medijima, radeći to na koordinisan nacin, lažni narativ o nuklearnim prijetnjama iz Moskve", napisala je Zaharova na Telegramu, prenosi agencija TAS S.
 
Zaharova je navela da su ministarstva spoljnih poslova zemalja NATO počela da ubjedjuju svoje stanovništvo da Rusi "zveckaju oružjem", a suštini, kako je rekla, Rusija razumije rizike u toj oblasti i ne može ni da razmišlja o nuklearnom ratu.


00:21

Čečen na zarobljenom tenku šalje pozdrav "vodji"!




00:15

U Mariupolj se vraća život. Otvorene benzinske stanice, krenula ulična trgovina 


00:09

U Odesi je oborena krstareća raketa, prenose ukrajinski Telegram kanali


23:45

Prilog Danijela Simića iz Mariupolja




23:36

Zelenski objavio "značajne vijesti" za Ukrajinu: "SAD su pripremile novi paket podrške Ukrajini vrijedan 33 milijarde dolara. Konkretno, više od 20 milijardi se može izdvojiti za odbranu."


23:23

Britanci potvrdili: Ubijen je

Britansko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je jedan britanski državljanin ubijen u Ukrajini, a drugi se vodi kao nestao. Obojica su bili dobrovoljci koji su otišli ​​da se bore protiv ruske invazije, piše The Guardian.
 
Skot Sibli, bivši britanski vojnik koji je služio u Avganistanu, navodno je ubijen. Bivše kolege odali su mu počast na Fejsbuk stranici koju vode veterani Odreda za logističku podršku "Komandosa", opisujući ga kao čoveka koji je "do samog kraja pokazao pravi duh komandosa".
 
"Možemo da potvrdimo da je u Ukrajini ubijen britanski državljanin. Kod kuće je izdržavao porodicu kojoj ćemo pružiti bezuslovnu podršku. Hitno tražimo dodatne informacije o ovom slučaju – navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
 
Drugi detalji nisu objavljeni i još nije poznato da li su dva slučaja povezana i gdje je tačno Skot Sibli umro. Skaj njuz je objavio da su se oba Britanca borila protiv ruskih snaga, ali to još nije zvanično potvrđeno.

22:56

OEBS završio posmatračku misiju u Ukrajini

Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju  (OEBS) i službeno je okončala posmatračku misiju u Ukrajini nakon osam godina jer je Rusija 31. marta stavila veto na produženje mandata. OEBS će odmah preduzeti mjere za okončanje misije, navodi se u saopštenju glavnog sekretarijata sa sjedištem u Beču.
 
"Stav Rusije nije nam ostavio izbor", rekao je poljski ministar vanjskih poslova Zbigniew Rau. Sve odluke OEBS donosi konsenzusom, a Moskva je prije nešto manje od mjesec dana blokirala produženje misije koja je počela 2014. nakon dugih pregovora Zapada i Rusije.

22:54

Ispaljen je raketni napad na vojni objekat u gradu Fastov u Kijevskoj oblasti, nakon čega je došlo do požara i u tom trenutku je tu doletjela još jedna raketa.

 

22:51

Raketni napad na infrastrukturni objekat?

Došlo je do raketnog napada na infrastrukturni objekat u jednoj od teritorijalnih zajednica Šepetovskog okruga na teritoriji Hmeljnicke oblasti, saopštava načelnik Regionalne državne uprave Sergej Gamali. Požar je ugašen. Nema žrtava!


20:44

Raketa iznad Kijeva
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )