Foto: Telegram

Četrdeset šesti dan rata u Ukrajini. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

15:19

Britanska karta rata


15:11

Počeo razgovor Putina i Nehamera

Razgovor predsjednika Rusije Vladimira Putina i austrijskog kancelara Karla Nehamera počeo je danas u Moskvi nešto pre 15 časova. Putin i Nehamer razgovaraju u četiri oka, u rezidenciji predsednika Rusije.
 
Nehamer je, uoči sastanka, poručio da ne može biti "moralno neutralan" i da će pomenuti i ratne zločine u Ukrajini.
 
"Razgovarati ne znači napustiti svoje pozicije, već naprotiv, iznijeti ih sagovorniku", podvukao je on.
 
Nehamer je prvi državnik EU koji je doputovao u posijetu na direktni razgovor sa Putinom od početka rata u Ukrajini.

13:41

Poruka ruskih vojnika ukrajinskoj dijeci

Društvenim mrežama kruži poruka koju su navodno ruski vojnici ostavili ispisanu na tabli nakon napuštanja škole u kojoj su bili stacionirani u blizini Kijeva. Poruka je namijenjena ukrajinskoj dijeci i mnoge je rasplakala.
 
 
"Dijeco, oprostite što za nama ostaje nered, trudili smo se da sačuvamo školu, ali, artiljerija je gađala. Živite u miru, brinite o sebi i ne ponavljajte greške starijih. Ukrajina i Rusija su jedan narod. Mir vam, braćo i sestrice", stoji na poruci ispisanoj kredom. Sa lijeve strane table je potom dopisano: "Uspijeh vam želimo u učenju. Rat će se završiti i vi ćete uređivati svoju domovinu. Budite pošteni i časni jedni prema drugima, pružite ruku pomoći svima potrebitima. Nadamo se da ćemo se družiti. Buditi doktori, inženjeri, učitelji – budite oni koji nose ovaj svijet. Da vas čuva Bog i, još jednom, oprostite što smo oštetitili školu. Rusi", stoji na kraju.
 


13:26

Uništen aerodrom u Dnjepru

Aerodrom u gradu Dnjepru, u centralnoj Ukrajini, uništen je, saopštio je regionalni guverner.
 
U svojoj objavi na Telegramu, guverner Dnjepropetrovske oblasti Valentin Rezničenko potvrdio je da su aerodrom i okolna infrastruktura pogođeni raketnim projektilima.


11:42

Rusi: Likvidirali vođu "Desnog sektora; Granatirao Donjeck i Lugansk 2014. godine

Ruski specijalci likvidirali su jednog od vođa "Desnog sektora" Tarasa Bobaniča, koji je kriv za smrt stotine civila u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, među kojima i dIJece, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
"Bobanič je od 2014. godine učestvovao u kaznenoj operaciji kijevskog režima u Donbasu. Lično je izdavao naređenja za artiljerijsko granatiranje stambenih naselja Donjecka i Luganska iz teškog naoružanja", dodaje Ministarstvo odbrane.


11:15

Zelenski: Rusija kreće u novu ofanzivu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da Rusija koncentriše desetine hiljada vojnika za novu ofanzivu.
 
Zelenski je u obraćanju južnokorejskom parlamentu rekao da Rusija neće stati dok ne bude primorana, prenosi Rojters.
 
Ukrajinski zvaničnici tvrde da je u Donbasu već pokrenuta nova ofanziva.



10:49

Južna Koreja odbila da isporuči oružje Ukrajini

Ministar odbrane Južne Koreje ponovio je, u telefonskom razgovoru od 8. aprila sa svojim ukrajinskim kolegom Aleksejem Reznikovim, da bi isporučivanje oružja Ukrajini bilo problematično, saopštio je danas portparol korejskog ministarstva odbrane Bo Sung Čan.

10:35

Ranjeni Čečen

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )