Foto: Telegram

Rat u Ukrajini ušao je u osamdeset prvi dan. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba Ukrajinske vlasti saopštile su da su pokrenule ofanzivu kod Izjuma, na istoku zemlje, a da su se ruske snage povukle iz oblasti kod Harkova i da se ljudi vraćaju u grad. Rusija je upozorila da bi ulazak Finske u NATO bio greška koja ne može da ostane bez reakcije i političkih posljedica.

18:34

Aligatori kod Avdievke


18:16


Dignut most u vazduh izmedju Rubežni i Sjeverodonjecka od strane ukrajinskih snaga!


18:08

Sedam amerikanaca likvidirano kod Rubežni,tvrde ruski mediji!


18:01

Avion SU-27 oboren kod Nikolaeva,obije strane "svojataju" obaranje. Čiji god,pao je!


17:54

Tos 1 dejstvuje po pozicijama kod Sjevernodonjecka


17:50

Rovovska borba kod Peski


17:39

"Francuski novinari šokirani da Rusi ne umiru od gladi"
 


17:22

Ukrajina je postavila mnoštvo od 90 poslatih američkih haubica hovicera M-777 na linije fronta, saopštila je američka ambasada u Kijevu, prenio je danas "Gardijan".
 
"M-777 hoviceri u akciji. Deo najnovije američke pomoći vrijedne 800 miliona dolara namjenjene ukrajinskoj vojsci. Svi od 90 hovicera, osim jednog, koje je poslala Amerika su sada u Ukrajini, na prvoj liniji fronta", navodi se na Tviter nalogu američke ambasade u Kijevu.
 
Rojters je izvijestio da je M-777 dio velike pošiljke haubica od SAD, sa namerom da se pomogne Ukrajini da se odbrani od ruskog napada. M-777 je posebno značajan jer ima dalek domet i vrlo je precizan, dodaje se.
 
Američka ambasada je postavila snimak kako ukrajinski vojnici treniraju da koriste M-777.


16:49

Ukrajinske trupe u oblasti Harkov već su blizu državne granice, rekao je savjetnik načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova Vadim Denisenko.

15:17

Rusija: Izveli smo brojne raketne napade u dijelovima istočne Ukrajine

Rusija kaže da je izvela brojne raketne napade u dijelovima istočne Ukrajine. Ovo saopštenje dolazi nakon izvještaja da su ukrajinske trupe potisnule ruske snage iz grada Harkova.
 
Prema ruskom Ministarstvu odbrane, Rusija je pogodila dva komandna mjesta, 11 položaja četa i četiri artiljerijska skladišta.

15:15

Rusija direktna prijetnja NATO-u?

U novom stateškom dokumentu NATO-a ponašanje Rusije može biti označeno kao direktna prijetnja, javlja Blumberg pozivajući se na zvaničnika Alijanse.

12:41

Crnogorska ambasadorka ponovo u Kijevu

Crnogorska ambasadorka Dragica Ponorac od subote je ponovo u Kijevu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore.
 
"Crna Gora je uz Ukrajinu i njen narod u odbrani od ruske agresije, a od juče je naša ambasadorka Dragica Ponorac ponovo u Kijevu", objavljeno je na Tviter nalogu Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

11:36

Oboreno 879 ukrajinskih bespilotnih letjelica

Od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini ruske snage su oborile ukupno 879 bespilotnih letjelica, uništile 3.098 tenkova i oklopnih vozila u 381 višecjevni raketni bacač, izjavio je portparol ministarstva odbrane Ruske Federacije general-major Igor Konašenkov na jutarnjem brifingu za novinare.
 
On je potvrdio da je ruska avijacija tokom protekle noći uništila dva ukrajinska PVO sistema S-300 i radarsku bazu u Sumskoj oblasti, prenosi TAS.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )