Foto: Ruska karikatura-Telegram

U toku je 272. dan rata u Ukrajini


Facebook je smanjio distribuciju vijesti na vašim početnim stranama! Za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

17:53

Ulične borbe u Soledaru!



17:50


U toku je napad dronova na Sevastopolj
 
💬 Dronovi napadaju Sevastopolj, prema preliminarnim podacima, protivvazdušna odbrana je već oborila dvije letjelice, rekao je gubernator Mihail Razvožajev.
 
💬 "Upravo sada dejstvuje naša protivvazdušna odbrana. U toku je napad dronova. Prema preliminarnim informacijama, dvije bespilotne letjelice su već oborene. Sve snage i službe su u pripravnosti", napisao je Razvožajev na Telegramu. 
 
Prema njegovim riječima, civilni objekti nisu oštećeni. 
 
💬 „Molim vas, ostanite mirni“, rekao je gubernator.

16:49

Još jedan snimak ukrajinskog zločina! Snimak je uznemirujućeg sadržaja i možete putem linka dole pogledati na Telegramu!



16:10

Ugledarski pravac!


 
15:42

Susjedi upućuju ukrajinske militante na „pristalice ruskog svijeta“ u Hersonu.
Naoružani do zuba psima izvlače žene i tinejdžere na ulicu...



15:25

"Ako Putin padne, situacija će biti još opasnija"

Čini se da raste nezadovoljstvo u Rusiji zbog sukoba u Ukrajini, a stručnjaci raspravljaju o tome da li bi Vladimir Putin mogao biti svrgnut.
 
Moskovski dopisnik Oven Metjuz rekao je za Skaj njuz da ruski predsjednik ne može politički da preživi „vojnu katastrofu na terenu“ – poput toga da je Kremlj primoran da vrati zemlju koju su njegove snage zaplijenile još 2014. Ali je upozorio da je alternativa Putinu „ strašnije".

14:44

Biće još jači

Na ledolomcu na nuklearni pogon "Ural“ podignuta je državna zastava Rusije. Time je brod zvanično postao dio ruske flote.


14:22

Demant Peskova

Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov je u razgovoru za Sputnjik demantovao saopštenja da je ruskom lideru Vladimiru Putinu prije samita G20 navodno predat nacrt mirovnog sporazuma sa Ukrajinom.
 
Izdanje „Ukrajinska pravda“ objavilo je da je uoči sastanka lidera G20 koji je prošle nedjelje održan na Baliju, jedna od zemalja-posrednica predala Putinu prijedlog potencijalnog sporazuma za direktne pregovore.
 
Peskov je odrečno odgovorio na pitanje da li je bilo takvog prijedloga. Putin nije otputovao na samit G20, već je rusku delegaciju predvodio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.


13:42

Eksplozije u Hersonu

"U Hersonu se čuju eksplozije", objavilo je ukrajinsko internet izdanje "Obščestvenoe" na Telegramu.
 
Istovremeno, u gradu nije proglašena uzbuna za vazdušnu opasnost.

12:51

Odlikovan poginuli Srbin u Lugansku!



12:35

Pada Mariinka!Rusi u centru sela!



12:15

Strani plaćenici u sastavu ukrajinskih oružanih formacija nemaju značajan uticaj na tok borbenih dejstava u Donbasu, smatra v.d. šefa DNR Denis Pušilin.
 
🗣 Prema njegovim riječima, protiv savezničkih snaga uglavnom se bore mobilisani i rezervisti.


11:54

100. brigada DPR juriša na položaje snaga Ukrajine



11:53

Francuska raspoređuje

Francuska će od 25. novembra rasporediti na teritoriji Litvanije četiri višenamjenska lovca "Rafal" u cilju obezbjeđivanja vazdušnog prostora baltičkih država, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.
 
Raspoređivanje aviona vrši se na osnovu mandata NATO.
 
Ranije je ministar obrane najavio slanje ovih aviona, ali i dodatnih snaga u Estoniju, kao i tenkova i oklopnih transportera u Rumuniju.

11:05

Sproveli raciju u manastiru

Ukrajinska bezbjednosna služba i policija sprovele su jutros raciju u pravoslavnom manastiru u Kijevu, starom 1.000 godina, u okviru operacija protiv sumnjivih "subverzivnih aktivnosti ruskih specijalnih službi", saopštila je ukrajinska bezbjednosna služba.
 
Kako se navodi u saopštenju, te mere se preduzimaju kao deo sistemskog rada ukrajinske bezbjednosne službe u borbi protiv destruktivnih aktivnosti ruskih specijalnih službi u Ukrajini, javio je Rojters.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )