Foto: Telegram

Ušli smo u sto šezdeset četvrti dan rata u Ukrajini!

12:41

"TAJMS":Rusija je povukla 25 hiljada vojnika na jug Ukrajine da pokušaju da opkole Nikolajev
 
▪Neprijatelj je povećao broj vojnika na jugu Ukrajine  na 25 hiljada, od kojih je značajan dio nedavno stigao u region. 10 hiljada njih nalazi se na zapadnoj obali Dnjepra, jugoistočno od Nikolajeva.
 
Tajms napominje da je zauzimanje grada neophodno ako Moskva planira da zauzme Odesu.

12:35

Prilikom povlačenja ka Artemovsku /Bahmut/ ukrajinska vojska je napustila strateški važna uzvišenja, rekao je Sputnjiku komandant 20. bataljona Narodne milicije LNR sa pozivnim imenom „Džekson“.
 
🗣 „To utvrđeno područje se prostire na nekoliko kilometara, takoreći na dominantnim, strateški važnim uzvišenjima. Dugi niz godina su ga utvrđivali i čuvali. Ili nisu htjeli ili ipak nisu uspjeli da ga odbrane. To nam je otvorilo put ka Artjomovsku“, rekao je naš sagovornik.
 
Kako je dodao, ukrajinski vojnici su mogli da drže odbranu prilično dugo na tim položajima, ali trpe ozbiljne gubitke.


12:18

💥Ukrajinski "teroristi" u Novoj Kahovki /pod ruskom kontrolom/ izvršili su atentat na zamjenika načelnika lokalne administracije Vitalija Gura-javljaju ruski mediji
 
Sada je u bolnici u kritičnom stanju.



12:14

Ukrajinski vojnik snimio posljedice artiljerijskog napada i uništana vozila

 

12:10

U Bahmutu /Artemovsk/ ukrajinske snage dižu mostove u vazduh! I pješačke



12:05

Razgovarali Putin i Kadirov

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je sa liderom Čečenije Ramzanom Kadirovim o socijalnom i ekonomskom razvoju republike, saopštio je zvanični predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Prema riječima pres-sekretara ruskog lidera, tokom sastanka strane su analizirale stanje stvari u Čečeniji. "Prethodne noći, posle rusko-turskih pregovora, Putin je održao radni sastanak sa liderom Čečenske Republike Ramzanom Kadirovim", rekao je Peskov. Vladimir Putin je dan ranije u Sočiju razgovarao sa svojim turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom.


10:21

Britanci javljaju: Ruske gomilaju snage na jugu, čekaju kontraofanzivu ili spremaju novi napad




Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )