Foto: Telegram

Prošlo je više od četiri mjeseca od kako je Rusija započela invaziju na Ukrajinu, a rat i dalje traje.

08:51

Azot



08:45


„Ukrajinska komanda poslala je nova pojačanja u bivši Artjomovsk kako bi obuzdala ofanzivu Oružanih snaga RF“?


08:42

Wagner grupa odlikovana,"Heroji Rusije"




08:35

Ruska karta rata



08:30

Ruski ministar odbrane general armije Sergej Šojgu doputovao je u Ukrajinu

"Tokom inspekcije ruske grupacije trupa (snaga) uključenih u specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, Sergej Šojgu je čuo izvještaje komandanata o trenutnoj situaciji i dejstvima Oružanih snaga Rusije u glavnim operativnim oblastima. Načelnik vojnog resora je posebnu pažnju posvjetio organizaciji sveobuhvatne podrške neprijateljstvima, kao i stvaranju svih neophodnih uslova za život ruskog vojnog osoblja na tačkama privremenog razmještanja."

08:24

Japanske kompanije se ne povlače

Manje od tri odsto japanskih kompanija koje posluju u Rusiji odlučilo je da se povuče iz te zemlje nakon početka sukoba u Ukrajini, što je najmanji procenat medju zemljama članicama Grupe sedam industrijski najrazvijenih zemalja (G7), pokazuje nedavno istraživanje škole menadžmenta Jejl u Sjedinjenim Američkim Državama.

08:18

Ukrajinske snage upotrebile Točku-U

Ukrajinske oružane snage ponovo su upotrebile raketni sistem Točka-U za granatiranje teritorije samoproglašene Luganske narodne republike (LNR), saopštila je misija DNR pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.
 
U saopštenju se navodi da su ukrajinske snage ispalile jednu raketu na grad Stahanov.

08:10

Raketa je pogodila stambenu zgradu u Ševčenkovskom okrugu u Kijevu


08:01

Srušen most

Ukrajinske snage su prilikom odstupanja srušile most u oblasti Zolotog u Donbasu, rekao je pripadnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike.

07:59

"Vratićemo sve gradove"

Ukrajina će vratiti sve gradove, koje je izgubila u sukobu sa Rusijom, uključujući Sjeverodonjeck, rekao je sinoć ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
 
Zelenski je rekao da je 45 ruskih projektila i raketa pogodilo Ukrajinu u protekla 24 sata, što je opisao kao "ciničan pokušaj slamanja duha njegovog naroda", prenosi Rojters.
 
Gradonačelnik Sjeverodonjecka Oleksandr Strjuk ranije juče je saopštio da su ruske snage u potpunosti zauzele taj grad.
 
Kasnije je i ukrajinska vojska potvrdila da su se njene snage povukle iz Sjeverodonjecka.
 
Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov saopštio je da su Sjeverodonjeck i cijela teritorija industrijske zone hemijske fabrike Azot pod kontrolom snaga samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR).

07:48

Eksplozije u Kijevu

Nekoliko eksplozija je rano jutros odjeknulo u Kijevu, u oblasti Ševčenkivski, objavio je gradonačelnik ukrajinske prijestonice Vitalij Kličko na svom Telegram nalogu.
 
"Ekipe hitne pomoći i spasioci su otišli na lice mjesta", navelo je Kličko.
 
U toku je spasavanje stanara dvije zgrade. U ovom, starom dijelu grada, nalaze se univerziteti, galerije, restorani, navodi Rojters.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )