Foto: Twitter

Jedanesti dan sukoba u Ukrajini. Filtriramo vijesti u moru propagandnih dezinformacija i trudimo se da vam isporučimo samo istinu! Zato i dalje pratite cafe.ba.

23:03

Harkov

23:02

Upozorenje: Prijetnje od raketnih udara za Lubni i Pirjatin

22:52

U Kijevu odjekuju sirene za vazdušnu opasnost


22:48

Makron obavjestio Zelenskog o razgovoru s Putinom

Francuski predsednik Emanuel Makron obavestio je danas u telefonskom razgovoru ukrajinskog kolegu Volodimira Zelenskog o razgovoru koji je prethodno vodio sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.
 
Kako je saopšteno iz Jelisejske palate, Makron je ponovio da je apsolutno neophodno izbjeći bilo kakav napad na integritet ukrajinskih civilnih nuklearnih postrojenja.
 
Francuski predsjednik je rekao Zelenskom da će, kada je reč o humanitarnoj situaciji, pomno pratiti potrebe Ukrjaine i da će Francuska nastaviti da pojačava podršku u toj oblasti.
 
Kremlj je ranije danas saopštio da je Putin Makronu rekao da je ideja direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) o održavanju sastanka IAEA, Rusije i Ukrajine korisna i da bi sastanak mogao da se održi putem video veze ili u trećoj zemlji.
 
Iz Makronovog kabineta je saopšteno da je on ruskom kolegi rekao da je zabrinut zbog mogućeg skorog napada na ukrajinski grad Odesu i ukazao na važnost pronalaženja rješenja za ukrajinsku krizu putem pregovora i zaštite ukrajinskih nuklearnih objekata, prenio je Rojters.


22:45

Netfliks obustavio rad u Rusiji

Striming servis Netfliks odlučio je da obustavi rad u Rusiji zbog situacije oko Ukrajine, izjavio je danas portparol američke kompanije.
 
"S obzirom na okolnosti, odlučili smo da obustavimo pružanje naših usluga u Rusiji", rekao je on, prenosi Varajati.
 
Ranije ove nedelje Netfliks je suspendovao ruske filmske projekte i akvizicije.


22:08

Napadnut sajt RT

Ruski sajt RT je pod masivnim napadima iz inostranstva.
 
"Glavni izvor su IP adrese u SAD“, kaže portparol RT-a za Sputnjik.

22.00

Ranije poslijepodne objavljena je lokacija jedinica ruske vojske kod Mariupolja. U odnosu na lokaciju od prije dva dana evidentno je pomijeranje. Tokom večeri pojačana su dejstva po gradu i borbe u predgrađu!


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )