Foto: Telegram

Rat u Ukrajini ušao je u 79. dan! RAT UŽIVO pratite na cafe.ba Iz NATO-a je saopšteno da će nastaviti da podržavaju Ukrajinu ali da ne žele direktan sukob sa Rusijom. Savjetnik ukrajinskog predsednika Oleksij Arestovič rekao je u četvrtak kasno uveče da je brod za logistiku "Vsevolod Bobrov" pogođen kada je pokušao da dostavi protivvazdušni sistem na Zmijsko ostrvo.

21:00

Atmosfera iz Odese!



20:29

U gradu Avdijevka u Donjeckoj oblasti, 1 civil je poginuo, još 12 je ranjeno od strane okupatora, rekao je šef OVA Pavel
Kirilenko.


20:26

Ukrajina potpisala

Ukrajina je potpisala ugovore o uvozu 300.000 tona dizela i 120.000 tona benzina, saopštila je danas potpredsjednica ukrajinsek vlade Julija Sviridenko.
 
Cilj uvoza goriva je pokrivanje domaće potrošnje u maju, prenosi Rojters.
 
Prema njenim riječima, Rusija je od početka invazije 24. februara uništila 27 skladišta goriva i rafineriju nafte Kremenčuk u centralnoj Ukrajini.


19:49

Ruska vojska pogodila

Ruska vojska pogodila je danas 32 područja gde su koncentrisane ukrajinske oružane snage i skladište municije u oblasti Harkov.
 
Vazdušno-kosmičke snage Rusije su visokopreciznim raketama uništile ukrajinski štab teritorijalne odbrane i bataljon na teritoriji samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR), izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov, prenijela je agencija RIA Novosti.
 
Uništeni su štab teritorijalne odbrane i bataljon 24. mehanizovane brigade u naseljima Zolote i Vrubovka LNR, rekao je Konašenkov.


19:19

Azov pomaže svom ranjenom saborcu 



19:07

Bliske borbe,čišćenje tranšea! 



18:59

Avdievka


18:46

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe kaže da rat sa Rusijom "teče tako dobro da će doći do prekretnice do sredine avgusta i okončati se do kraja godine".

U intervjuu za Skaj njuz, general-major Kirilo Budanov je takođe rekao da je "u Rusiji već u toku državni udar za svrgavanje Vladimira Putina i da je ruski lider teško bolestan od raka".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )