Foto: Telegram

Šezdeset i peti dan rata u Ukrajini. Rat uživo pratite na cafe.ba Nastavlja se ruska opsada "Azovstalja", dok generalni sekretar UN pokušava da obezbedi evakuaciju iz željezare. Američki kongres odobrio je nacrt zakona koji predviđa jednostavniji mehanizam za isporučivanje odbrambene tehnike Ukrajini i zemljama istočne Evrope.

12:49

Ukrajinski vojnici nakon teške noći na frontu se povlače civilnim vozilom!


12:45

Zaplijenjeno oružje u Slavjansku


12:40

Britanska ratna karta

13:14 Britanci su objavili novu ratnu kartu
12:35

Producentkinja RSE /Radio slobodna Evropa/ubijena u napadu na Kijev

Ukrajinski spasioci izvukli su danas tijelo producenta Radija Slobodna Evropa (RSE) Vire Hirič ispod ruševina zgrade u Kijevu, koju je pogodio projektil, prenosi Rojters.
 
Radio Slobodna Evropa je u saopštenju naveo da je Vira Girič, koja je radila u njihovoj kijevskoj redakciji od februara 2018. godine, poginula juče nakon što je ruska raketa pogodila zgradu u kojoj je živela.
 
Prethodno je gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko saopštio da su dve eksplozije potresle centralni deo Kijeva nakon što su juče ruske snage izvršile napad na ukrajinsku prestonicu.
 
Prvobitno je prijavljeno da je najmanje 10 ljudi ranjeno u ovom napadu, ali je gradonačelnik Vitalij Kličko saopštio da je jedno tijelo pronađeno u ruševinama danas, prenosi Rojters.


12:28

Britanija šalje tim stručnjaka za ratne zločine u Ukrajinu da pomognu u prikupljanju materijala za Haški tribunal, rekao je ministar spoljnih poslova.
 
"Naši eksperti će prikupiti dokaze o ruskim zločinima, uključujući silovanje i seksualno nasilje. Otkrićemo istinu i privesti Putina pravdi“, rekla je Liz Tras.


12:21

Indonezija spremna da posreduje između Ukrajine i Rusije

Indonezija je spremna da olakša mirovne pregovore između Rusije i Ukrajine, saopštio je danas predsjednik Indonezije Džoko Vidodo u telefonskom razgovoru sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, prenosi TAS S.
 
"Razmijenio telefonom mišljenja sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o situaciji u Ukrajini, kao i o saradnji G20. Podvukao da se rat mora odmah zaustaviti i da se mirovnim pregovorima mora pružiti šansa. Indonezija je spremna da doprinese ovom cilju", napisao je Vidodo na Tviteru.
 
Indonezija, aktuelni domaćin Grupe 20 velikih svjetskih ekonomija, planira da organizuje samit G20 na Baliju u novembru, navodi TAS S.


12:20

Lukašenko: Zapad neće moći da baci Moskvu i Minsk na koljena

Predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da Zapad sankcijama neće uspjeti Minsk i Moskvu da baci na koljena.
 
Lukašenko je, tokom razgovora sa građanima u Gomeljskoj oblasti, istakao da Bjelorusija i Rusija imaju dovoljno resursa, tehnologija i inteligencije, prenosi agencija Belta.
 
Lukašenko je ponovio da pritisak sankcijama primorava na traženje novih mogućnosti.
 
"Tržište je otvoreno, morate da se krećete, a ne da plačete", kazao je Lukašenko.


11:59

Indonežanski predsjednik tvrdi da Putin planira da prisustvuje samitu G20, prenosi Blumberg. Podsjetimo, Volodimir Zelenski je prije nekoliko dana saopštio da je dobio poziv za samit G20.


11:25

Avioni dejstvuju na potezu Butovo-Avdievka 



11:19

Video posljednjih uličnih borbi u Azovstalskom kraju



11:01

Ruska vojska rasporedila je podmornicu u Crnom moru za napad na objekte Oružanih snaga Ukrajine u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.


11:00

Ukrajinci raketiraju uz "Hristos vaskrese"


10:49

Poljska poslala Ukrajini preko 200 starih ruskih tenkova T-72

Poljska je Ukrajini već poslala stare sovjetske tenkove T-72 u dovoljnom broju da se formiraju dvije brigade, što znači preko 200 tenkova, javlja danas državna Informativna agencija Poljskog radija.

Poljska ima oko 400 tenkova T-72 a samo dio je izdvojen za remont i modernizaciju dok su Ukrajini poslati oni van tog programa a sa tenkovima i nekoliko desetina borbenih pešadijskih vozila, samohodne haubice i bacači raketa Grad, kao i rakete vazduh - vazduh za avione MIG-29 i Su-27 koje koristi ukrajinska vojska. Poljska šalje i dronove.

10:34

Rusija: Pogođena ukrajinska vojna fabrika u Kijevu

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su ruske snage uništile proizvodne pogone vojne fabrike Artjom u ukrajinskoj prijestonici Kijevu sa visoko preciznim raketama dugog dometa.
 
"Precizno oružje ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga velikog dometa eliminisalo je proizvodne pogone avio-kosmičkog postrojenja Artjom u Kijevu“, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, prenosi TAS S.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )