Foto: Telegram

Rat u Ukrajini, dan 248!


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

15:00

18+ Mustafa tačno nije normalan!

Borac dobija jednu ranu za drugom, ali nastavlja da snima ono što se dešava kamerom - blogerskim (uzgred rečeno, adekvatnijem smislu te reči) kvalitetima pojedinih vojnika na frontu može se samo zavidjeti i iznenaditi.
 
Ruski dobrovoljac sa pozivnim znakom „Mustafa“ podijelio je sa @vargonzo svoje video skice snimljene od prvog lica tokom jednog od napada u pravcu Avdijevke.

 

14:52



14:40

„Putin je u pravu“: Bivši američki general o upozorenju ruskog lidera
 
🗣 Ruski predsjednik Vladimir Putin je bio u pravu kad je upozorio da svijetu predstoji najopasnija decenija od vremena Drugog svijetskog rata, izjavio je u intervjuu za „Njuzmaks“ penzionisani brigadni general američkog ratnog vazduhoplovstva Blejn Holt.
 
💬 „Nemoć SAD-a i vakuum u liderstvu zaista stvaraju opasnost globalnih razmjera“, smatra Holt.

General je takođe izdvojio Putinovu izjavu da je Rusija otvorena za diplomatiju povodom ukrajinskog pitanja. Holt je ocijenio da SAD treba da pristanu na pregovore, kako bi se sprečila dalja eskalacija sukoba.
 
💬 „Ne moramo obavezno pristati na njihove uslove, možemo pregovarati oštro. Ali, bolje nam je da sjednemo za pregovarački sto“, istakao je general.
 

14:28

Oboren ukrajinski MIG29

U Nikolajevskoj oblasti, koja je pod kontrolom Kijeva, oboren je ukrajinski MiG-29, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Odbijena je ofanziva ukrajinske vojske u ovom području, ubijeno više od 60 militanata. Pored toga, uništena su dva sistema "Himers" u Harkovskoj oblasti, koja je pod kontrolom Kijeva. Ruska vojska je navela da je u Hersonskoj oblasti uništen jedan PVO sistem "Buk" i dve američke haubice M777.

14:18

Obavljena nova razmijena zarobljenika

Vršilac dužnosti lidera DNR Denis Pušilin saopštio je da je obavljena nova razmijena zarobljenika sa Ukrajinom po formuli 50 za 50. Prema njegovim riječima, među onima koje je Kijev vratio je sedam ljudi iz DNR, dvoje iz LNR.


13:14

"Ukrajinske trupe ispalile su 11 projektila na Donjeck"

DNR: Ukrajinske trupe ispalile su 11 projektila, kalibra 152 i 155 milimetara na Donjeck


12:43

Rezultati napada dronovima na Sevastopolj



12:42

U toku je ofanziva ruske vojske

Kako pišu ruski i ukrajinski telegram kanali, u toku je ofanziva ruske vojske kod Ugljedara, Donjecka Narodna Republika. U području Pavlovke je praktično uništena prva linija odbrane ukrajinske vojske. Ruska vojska koristi višecjevne raketni sistem "Solncepek". Aktivna je avijacija – Su-25 i Su-34, kao i helikopteri.



12:41

Pokušaj desanta

Ukrajinska vojska je pokušala da izvrši desant u području Zaporoške nuklearne elektrane, saopštile su vlasti Zaporoške oblasti koja se nalazi pod kontrolom Rusije. Ruska vojska je to spriječila. Protivnik je pretrpjeo gubitke i povukao se.


12:24 

Napad Oružanih snaga Ukrajine uz pomoć dronova u vodama Sevastopoljskog zaliva bio je najmasovniji od početka specijalne operacije, saopštio je gubernator grada Mihail Razvožajev.

„Tokom noći izveden je najmasovniji napad bespilotnim letjelicama i nadvodnim aparatima na daljinsko upravljanje u vodama Sevastopoljskog zaliva“, rekao je Razvožajev.

Prema njegovim riječima, Oružane snage Ukrajine pokušale su da pogode vojne objekte Crnomorske flote.

„Neprijatelj je pokušao da udari na vojnu infrastrukturu Crnomorske flote. Sve bespilotne letjelice su na vrijeme otkrivene i uništene“, rekao je gubernator.

12:00

Slovenija je predala Ukrajini 28 tenkova M-55S, - 24UR pozivajući se na Ministarstvo odbrane.


 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )