Foto: Telegram

Sedamdest treći dan rata u Ukrajini. RAT UŽIVO na cafe.ba! Aplikaciju portala možete preuzeti na Google store! Ukrajinskoj vojsci stigla je nova isporuka artiljerijskog oružja iz Njemačke, a u najavi su i novi kontingenti. Svjetski program UN za hranu (WFP) saopštio je da će ljudi širom sveta gladovati ako se ukrajinske luke na Crnom moru uskoro ponovo ne otvore.

16:47

"Vašington koordiniše vojnim operacijama u Ukrajini"

Predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin optužio je danas Vašington da koordiniše vojnim operacijama u Ukrajini, koje je nazvao direktnim mješanjem u vojnu akciju protiv Rusije.
 
"Suštinski, Vašington koordiniše i razvija vojne operacija, stoga, direktno učestvuje u vojnim akcijama protiv naše zemlje", naveo je Volodin na Telegramu, preneo je Rojters.


16:45

SAD: Rusija ostaje stalni član Savjeta bezbjednosti UN

Vašington u ovom trenutku ne očekuje da će Rusija izgubiti status stalnog člana Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, ali će nastaviti napore da izoluje Moskvu, izjavila je američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild u intervjuu za PBS.
 
"Veoma sam svijesna i saosjećam sa stavom ukrajinskog predsjednika da je Savjet bezbjednosti, po njegovom mišljenju, sporo reagovao, ali mi preduzimamo prilično agresivne akcije protiv Rusa otkako je ovo počelo, i nastavićemo to da radimo", istakla je Tomas-Grinfild, prenosi TASS.


16:18

Lider Al Kaide: "slabost SAD" razlog zbog kog je Ukrajina postala "lak plijen".

Lider Al Kaide Ajman al Zavahri okrivio je SAD za rat u Ukrajini.
 
On je u rijetkom obraćanju povodom 11. godišnjice ubistva Osame bin Ladena izjavio da je "slabost SAD" razlog zbog kog je Ukrajina postala "lak plijen".

15:52

Ukrajina: "Uništili smo ga, ostaje na dnu mora"

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je ukrajinski Bajraktar TB2 pogodio desantno plovilo projekta "Serna".
 
"Tradicionalna parada ruske Crnomorske flote 9. maja ove godine biće održana u blizini Zmijskoj ostrva, na dnu mora", piše u objavi na zvaničnom Tviter nalogu.



15:00

Ukrajinski vojnik šokiran mjestom napada aviona SU-35 na frontu sumske oblasti!



14:55

Ruska raketa snimljena nad centrom Odese!


14:49

Cijene iz marketa u Donbasu,Donjeck /2.78 KM je 100 rublji/
 


14:49

Cijene iz marketa u Donbasu,Donjeck /2.78 KM je 100 rublji/


14:47

Kadirov: Potpuno oslobođeno Nižnje u LNR

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da je naselje Nižnje u Luganskoj Narodnoj Republici potpuno prešlo pod kontrolu Oružanih snaga Rusije. "Radosna vest iz Luganska. Upravo me je brat, general Delimhanov Šarip Sultanovič, izvestio da je gradsko naselje Nižnje potpuno prešlo pod kontrolu Oružanih snaga Rusije", rekao je Kadirov u video-obraćanju na Telegram kanalu.



14:38

Crn dim nad Odesom



14:36

Nekoliko projektila pogodilo grad Odesu

Nekoliko projektila je danas pogodilo lučki grad Odesu na jugu Ukrajine, izjavio je portparol regionalnih vlasti Sergej Bračuk u izjavi za televiziju.
 
Bračuk je dodao da su se ovi napadi dogodili nakon što su ranije danas četiri projektila pogodila ciljeve u drugim delovima regiona Odesa, navodi Rojters. On nije iznjeo više detalja o udarima, rekavši da se činjenice tek utvrdjuju, prenosi britanska agencija.



14:00

Avio napadi i dalje na malim visinama na frontu u Donbasu!



Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )