Foto: Telegram

Sedamdest šesti dan rata u Ukrajini. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba ! Predsjednik SAD Džozef Bajden potpisao je zakon kojim se omogućava ubrzanje slanja vojne opreme Ukrajini, ponovo aktivirajući zakonske odredbe koje potiču iz Drugog svjetskog rata.

 
Prije 10 minuta

Ukrajina: Više od 1000 ukrajinskih vojnika u čeličani Azovstal

Ukrajinski zvaničnici kažu da je više od 1000 ukrajinskih vojnika, od kojih su mnogi ozlijeđeni, još uvijek zarobljeno u prostranoj čeličani Azovstal u južnom lučkom gradu Mariupolju. Čeličana je pod snažnim ruskim napadima nakon prošlonedjeljne evakuacije civila, a smatra se da je još najmanje 100 civila tamo zarobljeno.
 
"Stotine su ozlijeđene. Ima ljudi s teškim ozljedama kojima je potrebna hitna evakuacija", rekla je potpredsjednica vlade Irina Vereščuk agenciji AFP.


11:52

Analena Berbok doputovala u Ukrajinu

Njemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok doputovala je danas u Ukrajinu, kao najviši zvaničnik njemačke vlade koji je posijetio ovu zemlju od početka ruske intervencije 24. februara.
 
Njeno prvo odredište bio je grad Buča, u blizini Kijeva, gdje su ruske snage navodno počinile zločine nad civilima, prenosi Rojters.


11:03

Kuleba: Ako ne dobijemo status kandidata Evropa pokušava da nas prevari

Ukrajina očekuje da će ovog leta dobiti status kandidata za prijem u Evropsku uniju i odbijanje će smatrati prevarom od strane Evrope, rekao je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba u intervjuu za Fajnenšal tajms.
 
"Ako ne dobijemo status kandidata, to znači samo jedno - da Evropa pokušava da nas prevari. I nećemo to da progutamo", istakao je Kuleba.

11:02

Ukrajinski zvaničnik: Najmanje 100 civila i dalje u Azovstalu

Najmanje 100 civila i dalje se nalazi u čeličani Azovstal u uništenom ukrajinskom lučkom gradu Marijupolju, prema saradniku gradonačelnika.
 
Prisustvo civila "nije smanjilo intenzitet ruskih napada", kazao je Petro Andrjušenko na Telegramu.


11:00

Ukrajinski zvaničnik: Tijela 44 civila pronađena u ruševinama zgrade uništene u martu

Tijela 44 civila pronađena su u ruševinama petospratnice u Izjumu koju su ruske snage uništile u martu, izjavio je načelnik regionalne vojne administracije Harkova Oleg Sinegubov., prenosi BBC.
 
On je naveo na Telegramu da je riječ o "još jednom užasnom ratnom zločinu ruske vojske protiv civilnog stanovništva".

10:21

Ruske snage pojačavaju prisutnost oko Harkova

Ruska vojska organizira se kako bi pojačala snage na sjevernoj granici dok ukrajinske snage provode protivnapade oko Harkova, objavila je ukrajinska vojska. Dodaju da je u ruskoj regiji Belgorod vojska spremna, a ruske snage odbijaju ukrajinske napade dok napreduju prema granici.
 
Drugi najveći grad u Ukrajini, Harkov, nalazi se 39 kilometara od granice s ruskom regijom Belgorod pa se očekuje da Rusi nastave s akcijama na tom području. Što se tiče Luganska, borbe se nastavljaju oko Severodonjecka. Rusi su ondje navodno podigli pontonske mostove za prijelaz, ali je ukrajinska vojska uništila barem jedan.

10:06

Dejstvo tenka i drona


09:51

Donjeck poslije jutrošnjeg ukrajinskog granatiranja!



09:35

Lansiranje "krilatih raketa",Inskander sistem na ukrajinske položaje!


09:24

"Ukrajina sprema plan za oslobođenje Marijupolja "

Ukrajinski branioci, osim diplomatski, pripremaju i vojni put za oslobođenje Marijupolja, a planovi se odvijaju u najvišem rukovodstvu Oružanih snaga, izjavio je bivši komandant branilaca Marijupolja Maksim Žorin.
 
On je dodao da će za to biti potrebno mnogo vremena, te da treba sačekati dopunu tehnike i artiljerije kako bi se krenulo u ofanzivu.

09:20

Ostatci rakete ukrajinskih snaga ispaljenih jutros na Donjeck!




09:18

Otkriveni ruski gubici u Ukrajini: Na hiljade vojnika izgubilo život

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine tvrdi da je Rusija od početka sukoba sa Ukrajinom izgubila 26.000 vojnika i 1.170 tenkova.
 
Navedeno je da je Rusija izgubila i 2.808 borbenih oklopnih vozila i 519 artiljerijskih sistema, 87 PVO sistema, 199 aviona, 158 helikoptera, 94 krstareće rakete i 12 brodova, prenosi Ukrajinska pravda.

09:00

U poslednja 24 sata iz Marijupolja je u Bezimeno evakuisano više od 400 ljudi, među njima i 70 dece, saopštio je štab
odbrane DNR.



08:36

Jedna osoba poginula u raketiranju Odese
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )