Foto: Telegram

Rat u Ukrajini ušao je u osamdeseti dan. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba Nastavljene su žestoke borbe za Donbas. Pentagon tražio od Moskve hitan prekid vatre, Moskva im se konačno javila na telefon nakon više mjeseci ignorisanja poziva svih struktura američke odbrane. Rusija je dostavila Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija konkretne dokaze o američkim kompanijama i pojedincima uključenim u rad biolaboratorija u Ukrajini. Ruski ambasador je Savjetu bezbjednosti predočio je da je Moskva otkrila i dokumenta, koja ukazuju da su Sjedinjene Američke Države sprovodile vojno-biološke programe u laboratorijama u Ukrajini. Amerika odbacuje optužbe kao neosnovane i optužuje Moskvu da time želi da skrene pažnju sa agresije u Ukrajini.

18:11

Tokom borbi u Donbasu, „Hrabri“ su uhvatili još jednu grupu vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Svim ranjenicima odmah je pružena neophodna medicinska pomoć.


18:00

Snimak razaranja komandnog mjesta taktičke grupacije Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Zolote u LNR preciznim artiljerijskim udarima Oružanih snaga RF uz prilagođavanje vazdušne vatre.
Uništeno je i skladište municije i vatreno mjesto u blizini gradske granice, odakle je nacistička artiljerija redovno pucala ka Pervomajsku, prenosi iz.ru.


17:52

Američke haubice na frontu



17:40

Ruska vojska zaustavila pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da pređu Severski Donec na pontonskom prijelazu
 
Ruski motostrelci su korigovali artiljerijsku vatru na pomenuti prijelaz i oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine, koja su se sklonila u šumu. Prijelaz je potpuno uništen i poplavljen. Snage koje su uspjele da pređu uništene su, dio oklopnih vozila zarobljen /Ministarstvo odbrane/.

17:30

Kod Izjuma ruske snage zauzele selo Dolgenko,ukrajinske pokušavaju da ga povrate!



17:23

Ukrajinci krenuli u kontraofanzivu

Ukrajina je krenula u kontraofanzivu nedaleko od grada Izjuma, gdje napadaju ključnu rusku liniju napada na istočnu Ukrajinu, rekao je guverner regije Harkov.

16:42

"Biće neophodno odgovoriti"

Moskva će preduzeti odgovarajuće mjere ako NATO rasporedi nuklearne snage i infrastrukturu u blizini granice sa Rusijom. To je izjavio zamijenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.


14:17

Ambasada Rumunije u Kijevu ponovo počela sa radom

Ambasada Rumunije u Kijevu ponovo je počela sa radom posle tri mjeseca, saopštio je rumunski ministar spoljnih poslova Bogdan Auresku.
 
Vlasti Rumunije su 12. februara evakuisale iz Kijeva dio službenika diplomatskog predstavništva, a rad Ambasade potpuno je obustavljen 26. februara, prenosi Sputnjik.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sinoć je saopštio da su ambasade 37zemalja nastavlile sa radom u Kijevu i izrazio nadu da će to učiniti i diplomatska predstavništva ostalih zemalja.


14:10

Lavrov: Zapad objavio "totalni hibridni rat" Rusiji

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov danas je izjavio da je Zapad objavio "totalni hibridni rat" Rusiji i da je teško predvidjeti koliko će on trajati.
 
Šef ruske diplomatije je dodao da će svi osjetiti posljedice ovog rata, prenio je Rojters.
 
Napori Zapada da izoluje Rusiju osuđeni su na neuspjeh, naveo je Lavrov povodom sankcija uvedenih Rusiji zbog Ukrajine.


14:05

Kadirov objavio video iz Popasne! /Video pogledajte na Telegramu/


 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )