Foto: Telegram

Sedamdeseti dan rata u Ukrajini. Ukrajinci nisu spremni da daju dIo teritorije Rusiji zarad okončanja rata, poručio je Volodimir Zelenski. Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da su ruske snage izvele raketne udare na ciljeve u mnogim regionima Ukrajine, sa ciljem da unište transportnu infrastrukturu. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba! Ako već niste, PREUZMITE našu APLIKACIJU na Google store!

15:15

Prelet ruske rakete iz telefona ukrajinskih snaga!



15:11

Ukrajinski vojnik "odmara" u školi!


15:08

U Slovačkoj preko banera sa ukrajinskom zastavom ispisano slovo Z


15:05

Aligatori patroliraju Donbasu!



15:00

Opšta mobilizacija u čugujevskoj oblasti!


14:55

Rusi osposobili most što su ukrajinci srušili 1.maja u kurskoj oblasti u Rusiji!


14:51

Limanski front


14:49


U Njujorku jedan Ukrajinac odlučio da ubije drugog zbog „paljanice“
 
Kako piše Njujork post, pokretaču sukoba se učinilo da je njegov protivnik Rus, pošto je čovjek pogrešno izgovorio „probnu riječ“ – naziv ukrajinskog hljeba „paljanica“.

Zbog toga je 36-godišnji Andrej Meleškov (na slici), koji se preselio u Sjedinjene Države 2015. godine, morao da ima šavove. Oleg Sulima (31), koji ga je isjekao razbijenom flašom, već 12 godina živi u Njujorku.



14:45

Gradonačelnik izgubio kontakt sa vojnicima
 
Gradonačelnik Mariupolja Vadim Bojčenko rekao je da je izgubio kontakt s ukrajinskim vojnicima unutar čeličane te da su se tamo nastavile teške borbe.

14:24

Bombardovanje čeličane Azovstal

Područje je poslednje uporište ukrajinskih obrambenih snaga u regiji, sa oko 200 civila za koje se smatra da su još uvek skriveni u podzemnim bunkerima.


13:46

Borbe u zoni čeličane Azovstal

Gradonačelnik Mariupolja Vadim Bojčenko rekao je danas da su u toku žestoke borbe u zoni čeličane Azovstal u tom gradu.
 
Dodao je da je Kijev izgubio kontakt sa ukrajinskim borcima opkoljenim u tom objektu, prenosi Rojters. Bojčenko je naveo i da više od 30 djece čeka na evakuaciju iz Azovstala.
 
"Ruske snage ne jurišaju na čeličanu Azovstal u Mariupolju, ali suzbijaju pokušaje ekstremista koji se tamo kriju da zauzmu vatreni položaj", rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


13:26

Kremlj demantuje

Kremlj je demantovao danas da su ruske snage krenule u napad na čeličanu Azovstal, poslednje uporište ukrajinskih snaga u luci Marijupolj, na jugoistoku Ukrajine.
 
"Naređenje je javno izdao (21. aprila) glavnokomandujući (Vladimira Putina) da se otkaže svaki napad. Nema napada u ovom trenutku", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


12:06

Oko 500 povređenih u Azovstalu

Mihajlo Veršinin, jedan od preostalih u odbrani Mariupolja, koji se nalazi u čeličani Azovstal, za BBC je izjavio kako se tamo nalazi još oko 500 povrijeđenih ljudi, od kojih je 200 u kritičnom stanju.
 
Dodao je kako se stanje povrijeđenih pogoršava zbog slabe medicinske njege i nesanitarnih uslova.

11:44

Rusija gađa sa podmornica

Ruska podmornica u sastavu Crnomorske ratne flote ispalila je dvije krstareće rakete tipa Kalibar i pogodila kopnene ciljeve u Ukrajini, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.
 
"Tokom izvođenja specijalne vojne operacije ruska vojska je izvršila još jedan udar pametnim krstarećim raketama tipa Kalibar na ukrajinsku vojnu infrastrukturu. Rakete lansirane sa podmornice u sastavu Crnomorske ratne flote uništile su zadate kopnene ciljeve u Ukrajini", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane, prenosi TAS S.


11:43

Japanskim diplomatama zabranjen ulazak u Rusiju

Rusija je danas zabranila ulazak u zemlju premijeru Japana Fumiu Kišidi, kao i ministrima spoljnih poslova, odbrane, finansija i pravosudja.
 
Sankcionisana su ukupno 63 državljanina Japana, a spisak je objavljen na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova
 
Japan se pridružio zapadnim sankcijama protiv Rusije nakon što je ona počela vojnu intervenciju protiv Ukrajine..
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )