Foto: Telegram

Šezdeset i peti dan rata u Ukrajini.Rat uživo pratite na cafe.ba! Cafe.ba aplikaciju možete preuzeti i na google play store!

19:30

Konašenkov brifing!

Ruska vojska je za 24 časa uništila 200 ekstremista i pogodila još 60 vojnih objekata, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Kako je rekao, ruska avijacija je pogodila 22 vojna objekta uključujući i četiri skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja, kao i 13 centara sa ljudstvom i vojnom tehnikom.

"Raketne snage ruske vojske uništile su i protivvazduhoplovni sistem Buk-M1 ukrajinske vojske, a uništen je i jedan helikopter Mi-24 koji se nalazio u Čugujevu", precizirao je.
 
Istovremeno, oboreno je šest ukrajinskih dronova i tri rakete "Točka-U" iznad mjesta Izjum, Nova Dmitrovka i Suhoj Kamenkoj, kao i rakete iz sistema "Smerč" u blizini mesta Topoljsko.
 


19:14

Granatirana farmaceutska kompanija "Sintezis"



19:12

Francuski predsjednik Makron u subotu će obaviti telefonski razgovor sa ukrajinskim predsjednikom Zelenskim

19:11

Pošiljka iz Slovenije
Slovenija će poslati Ukrajini materijalnu pomoć u vidu kompjutera, laptopova, antena, kablova, generatora i IP telefona, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane posle sjednice vlade.
 
Procjenjena vrijednost pomoći, uključujući transport, iznosi skoro 180.000 evra, a projekat će biti sproveden preko Mehanizma EU za civilnu zaštitu koji je osmišljen za koordinaciju zajedničkog odgovora EU na rusku vojnu agresiju protiv Ukrajine, prenosi STA.
 
18:43

SAD: Izgleda da Rusi polako napreduju kod Izjuma

Izgleda da ruske snage napreduju prema Slovjansku i Baranivki, rekao je danas viši zvaničnik američkog ministarstva odbrane. Dodao je da Rusi ostvaruju "postupni, neujednačen i spor" napredak jugoistočno i jugozapadno od grada Izjuma.

"Ruske snage nastavljaju koristiti dalekometno oružje", dodao je.
 
"Ono što vidimo je da koriste artiljeriju i vazdušne udare kako bi otvorili prostor za manevre kopnenih snaga. Napredovanje kopnenih snaga zbog toga je sporadično, s obzirom na to da artiljerijski i zračni udari na ukrajinske snage nemaju onakav učinak kakav bi Rusi htjeli. Ukrajinci su i nakon tih napada sposobni za pružanje otpora. Uz to, boje se otići predaleko od svojih opskrbnih linija", dodao je dužnosnik.

17:24

Rusko MO prikazalo snimak zarobljenog Britanca

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak zarobljenog britanskog državljanina, koji se navodno borio na strani ukrajinskih snaga.
 
U saopštenju se navodi da je Endrju Hil  položio oružje i predao se ruskim vojnicima u oblasti Nikolajeva.
 
"Grupa plaćenika u kojoj su se Britanci borili je poražena, a on je ranjen", saopštilo je Ministarstvo.
 
U snimljenom intervjuu, Hil je rekao ruskoj vojsci da je iz Plimuta, da je dobrovoljno ušao u Ukrajinu preko granice sa Poljskom, a da se zatim borio u sedmočlanoj grupi.
 
Nije mogao da objasni ko im je izdavao naređenja, prenosi Interfaks.
 
Hil je rekao i da nije plaćen za učešće u sukobima, iako mu je obećano.

18:39

Prije i posle! Napad kod Limana



18:35

Dejstva artiljerije po ukrajinskim položajima
 
18:26

Produžen policijski čas

Policijski čas u Odesi biće produžen nakon 1. maja u 22.00 sata i trajaće do 3. maja u 05.00 sati.
 
Kako je prenijela agencija Unian, u tom periodu stanovnicima će biti zabranjeno da se zadržavaju na ulicama i javnim mjestima ukoliko nemaju posebne propusnice i dozvole.

17:30

Pušilin: "Vrlo brzo"

Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je da očekuje da se situacija u blokiranom metalurškom kombinatu "Azovstalj" u Marijupolju uskoro razriješi.
 
"Vrlo brzo, računam na to, situacija u 'Azovstalju' u Marijupolju će biti razriješena, a mi ćemo tamo vidjeti veliki broj plaćenika", rekao je Pušilin za ruski Prvi kanal.

17:27

Uništen ukrajinski T-64 na granici zaporoške oblasti!


17:25

Pripadnik Azova iz Gruzije. "Kraj karijere" piše ispod slika. Zanimljivo je da rusi pomno prate svakog pojedinačnog vojnika Azova.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )