Foto: Twitter

Deveti dan sukoba u Ukrajini. Borbe ne prestaju,i ne nazire se kraj, stradalih je sve više. Građani napuštaju zemlju, zvaničnici pregovoraju bez uspjeha, narod gine.Filtriramo vijesti u moru propagandnih dezinformacija i trudimo se da vam isporučimo samo istinu! Pratite cafe.ba

12:55

Oglasila se i Putinova "navodna ljubavnica", kako tvrde po zapadnim medijima!

"Sramotno, a nisu se brinuli zbog Jugoslavije.."

Bivša ritmička gimnastičarka i osvajačica olimpijskog zlata u Atini 2004. godine Alina Kabajeva izjavila je da je odnos međunarodnih sportskih organizacija prema Rusiji najsramotniji čin u istoriji svjetskog sporta.

"Nisu se brinuli i nisu izbacili iz takmičenja nijednu državu koja je učestvovala u uništavanju stotina hiljada civila u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji. Ali sportski zvaničnici su se jako naljutili kada je Rusija odlučila da zaštiti Donbas i Lugansk od nacista", dodala je Kabajeva! 
 



12:39

U sukobu u nuklearnoj elektrani Zaporožje ubijena 3 Ukrajinca




12:17

Rusija blokirala BBC, Glas Amerike, RSE, Dojce vele...
Rusko medijsko regulatorno telo Roskomnadzor saopštilo je danas da je blokiralo emitovanje kanala BBC, Glas Amerike, Radio Slobodna Evropa, Dojoče vele i još nekih medija zbog, kako se navodi, širenja lažnih informacija, javila je agencija RIA Novosti.
 
Ruski zvaničnici optužuju Zapad za širenje lažnih informacija o ruskom napadu na Ukrajinu, dok je predsjednik Vladimir Putin nazvao Zapad "carstvom laži", navodi Rojters.
 
12:02

 Guverner oblasti: Ruske trupe ušle u Nikolajev

Ruske trupe su ušle u ukrajinski crnomorski lučki grad Nikolajev, saopštile su danas regionalne vlasti, a prenosi agencija Rojters.
 
Guverner te oblasti Vitalij Kim je u video izjavi objavljenoj na internetu rekao da se vode borbe u dijelovima grada.
 
11:55

Marijupolj na udaru ruskih snaga

Jugoistočni grad Marijupolj je i dalje pod kontrolom Ukrajine, ali je podložan "intenzivnim ruskim udarima", saopštilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije u petak u svom najnovijem obavještajnom izveštaju o Ukrajini.
 
"Marijupolj je i dalje pod kontrolom Ukrajine, ali su ga vjerovatno opkolile ruske snage", saopštilo je ministarstvo, dodajući da je "civilna infrastruktura grada bila podvrgnuta intenzivnim ruskim udarima".
 
Vlasti Marijupolja upozorile su u četvrtak na "kritičnu" situaciju za stanovnike usred teškog granatiranja. Nije jasno koliko je od oko 400.000 stanovnika ovog strateški važnog lučkog grada uspjelo da se evakuiše ili koliko ih je ubijeno ili povređeno.
 
 
11:46

 Fokus na opsadi Kijeva

Ruske snage su fokusirane na opkoljavanje Kijeva, saopštilo je ministarstvo odbrane Ukrajine u petak.
 
U saopštenju se navodi da su ruske trupe "blokirane i zaustavljene u oblasti Makarov", koja je oko 60 km udaljena od ukrajinske prijestonice, prenosi CNN.
 
Ministarstvo je saopštilo da su ruske oružane snage iscrpile većinu svojih operativnih rezervi i da su počele "pripreme za prebacivanje dodatnih snaga i resursa iz južnih i istočnih vojnih okruga". Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je da ruske snage nastavljaju da se pripremaju za iskrcavanje na obali Crnog mora.


10:01 

Snimci uništenog najvećeg aviona na svijetu

Najveći teretni avion na svijetu, ukrajinski Antonov-225, uništile su granatiranjem ruske snage u napadu na aerodrom Hostomel u blizini Kijeva, saopštila je još prošle nedelje ukrajinska fabrika za proizvodnju oružja Ukroboronprom.
 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели 𝗔𝗩𝗚𝗘𝗘𝗞.𝗧𝗥 (@avgeek.tr)


Sada su objavljene fotografije i snimci koji pokazuje da je avion koji se nalazi na aerodromu u Kijevu na kojem su se odvijale borbe potpuno uništen.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )