Foto: Telegram

Sedamdest šesti dan rata u Ukrajini. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba ! Predsjednik SAD Džozef Bajden potpisao je zakon kojim se omogućava ubrzanje slanja vojne opreme Ukrajini, ponovo aktivirajući zakonske odredbe koje potiču iz Drugog svjetskog rata.

08:11

Bunt građana u Letoniji i Estoniji!

Dvije zemlje među prvima su zabranile korištenje georgijevske lente i "ne praktikuju" obilježavanje dana pobjede nad nacizmom. Običaji "nalažu" da svako sa sobom ponese jedan cvijet! U Rigi su ispred spomenika oslobodiocima iste morali skupljati bagerom!


08:07

Juriš na Azovstal


08:03

Teška noć u Nikolaevu


08:00

Razminiranja,selo Kamenka, Harkovska oblast!



07:58

Ukrajinsko ministarstvo obrane: Ruske snage jurišaju na čeličanu

Ukrajinsko ministarstvo obrane kaže da ruske snage provode "operacije napada" na čeličanu Azovstal u Mariupolju, gdje se i dalje nalaze stotine ukrajinskih vojnika.
 
Petro Andriuščenko, savjetnik gradonačelnika Mariupolja, rekao je da su ruske snage počele opsadu čeličane nakon što je konvoj UN-a napustio regiju Donjeck.
 
"Rusi su pokušavali da dignu u vazduh most koji se koristio za evakuaciju kako bi zarobili posljednjih nekoliko vojnika unutra", rekao je.


07:37

Granatirana Jasinovata

Ukrajinski vojnici ponovo su granatirali grad Jasinovataja u DNR, navodi Telegram kanal predstavništva republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.
 
Granatiranje je zabilježeno u 7.20 iz Avdijevke.

07:29

Rakete bačene na Odesu

Tržni centar i dva hotela pogođeni su juče u napadima na Odesu.
 
"Tri rakete Kinžal, nove ruske hipersonične rakete, ispaljene su iz aviona i pogodile 'cilj turističke infrastrukture'", rekao je Sergej Bračuk, portparol regionalne vojne administracije Odese.
 
Dve osobe su hospitalizovane, rekao je Bračuk.
 
Nije bilo moguće nezavisno potvrditi ove navode.

07:28

Rusija neće zatvoriti ambasade u Evropi

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da ne planira da zatvara svoje ambasade u evropskim zemljama.


07:27

Japan donio odluku: Proširio listu sankcija prema Rusiji

Ministar spoljnih poslova Japana danas je objavilo proširenu listu sa novim sankcijama koje je ranije najavio japanski premijer Fumio Kišida.
 
Na udaru sankcija kojima je predviđeno zamrzavanje imovine, našlo se više od 130 ljudi, među njima i ruski premijer Mihail Mišustin, zamjenik sekretara Savjeta bezbjednosti Rašid Nurgalijev i lideri samoproglašenih LNR i DNR, prenio je TAS S.
 
Japan je takođe uveo dodatne izvozne sankcije i proširio listu kompanija za koje veruje da su povezane sa odbrambenom
 
industrijom.
 
Na listu je dodato još 70 kompanija među kojima si Almaz-Antei i korporacija za proizvodnju taktičkog raketnog naoružanja.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )