Foto: Telegram

Sedamdeset sedmi dan rata u Ukrajini. Ukrajinski vojni zvaničnici saopštili su da su njene snage povratile sela od ruskih trupa sjeverno i sjeveroistočno od Harkova, započinjući kontraofanzivu koja bi mogla da signalizira promjenu incijative u ratu i da ugrozi glavno napredovanje Rusije. Protok gasa u Evropu preko Ukrajine mogao bi da padne za trećinu ukoliko Rusija ne pređe na korišćenje rute koju je predložio Kijev nakon što je najavio da će u srijedu ujutru obustaviti protok prirodnog gasa kroz tranzitnu tačku "Sohranjivka", izjavio je šef ukrajinske državne energetske kompanije "Naftogas" Jurij Vitrenko.

21:13

Ukrajina ima novi prijedlog za Rusiju

Ukrajina je predložila Rusiji da teško ranjeni pripadnici ukrajinskih trupa koji se nalaze u čeličani Azovstalj u Marijupolju budu razmijenjeni za ruske ratne zarobljenike, saopštila je zamijenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk.
 
"Još nema sporazuma. Pregovori se nastavljaju", navela je Vereščuk na društvenim mrežama, prenio je Rojters.

20:11

Scene iz Rubežno nakon ulaska ruskih snaga!



19:39

Helikopteri u zaporoškoj oblasti!



19:21

Čečeni uvećavaju snage u Ukrajini!



18:51

Ruski tenk T-72 izdržao je pogodak britanske protivtenkovske rakete NLAV, ali municija nije eksplodirala, oklopno vozilo je nastavilo da se kreće

To je izazvalo iznenađenje među ukrajinskim vojnicima koji su čekali detonaciju .



18:37

Ukrajinska blokada ruskog plina podigla cijene nafte nadomak 107 dolara


18:02

Mediji javljaju da je ukrajinska vojska digla u vazduh branu u području Avdejevke, Donjecka Narodna Republika. Za sada nema drugih detalja.


16:59

Crni oblak dima prekriva fabriku Azovstal


16:37

Supruge vojnika iz Azovstala traže pomoć pape

Supruge dvojice od preostalih ukrajinskih boraca opkoljenijh u čeličani Azovstal u Marijupolju zamolile su danas papu Franju da im pomogne da odu iz zemlje jer, kako su rekle, "pad u rusko zarobljeništvo nije opcija".
 
Katerina Prokopenko i Julija Fedosjuk razgovarale su sa papom pet minuta na kraju njegovog govora na Trgu Svetog Petra, zatraživši od njega da direktno interveniše kod ruskog predsjednika da ih pusti na slobodu, prenio je Rojters.
 
"Nadamo se da će nam ovaj susret sa papom dati šansu da spasimo njihove živote. Naši vojnici čekaju da budu evakuisani u drugu zemlju i da polože oružje u slučaju evakuacije. Zarobljeništvo nije opcija", rekla je Fedosjuk.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )