Foto: Telegram

Rat u Ukrajini ušao je u 131. dan. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

12:48

▫Luganski front

Ministar odbrane Šojgu izvjestio je predsjednika Putina o potpunom oslobađanju Luganske Narodne Republike od ukrajinskih oružanih snaga, a nešto kasnije šef Republike Pasečnik se svečano obratio sugrađanima sa radosnom viješću – posle osam godina borbe! Još ne znamo da li će region ući u sastav Ruske Federacije kao region ili kao republika, ali jedno je sigurno – Luganska oblast je slobodna, Luganski front odlazi u istoriju,tvrdi Pesečnik.
 
▫Donjecki front

Dolazi do napada na Seversk. Prema izvještajima, Serebrianka, Grigorovka su već zauzeti, postoje i informacije o uspješnim bitkama za Dronovku. Predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova LNR najavio je borbe za sam Seversk. Počinje bitka za liniju Seversk-Soledar-Artemovsk.


12:45

Ukrajinsko "izvlačenje" iz Lisičanska!



12:41

Ukrajinske snage u Lisičansku su ostavile dosta naoružanja i vozila! 



12:39

Ukrajinske pozicije pod artiljerijskim udarima



12:35

🏴‍☠ Šef Čečenije Ramzan Kadirov pokazao je zarobljenu opremu i ševrone „Ičkerijanaca” („Čečenska Republika Ičkerija” je teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) i napomenuo da će oni biti uhvaćeni. i kažnjen, a „dešejtanizacija“ Ukrajine je neizbježna.

 

12:32

Ruska vojska uništila je komandno mjesto Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu, prenose Telegram kanali


12:30

Slike granatirane škole


12:27

U Mariupolju, problem vode ostaje glavni problem grada. Pristup ima do 3% stanovnika grada.

12:18

"Spaljena pustinja": "Ako postoji pakao na zemlji, to je bio Sjeverodonjeck"

10:53

DNR: Ispaljeno 20 raketa na Goljmovski

Ukrajinske snage su u 10.40 ispalile 20 raketa iz višecjevnog bacača raketa "Grad" na Goljmovski u DNR, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

10:49

"Pokušaće da povrate teritorije"

Ukrajinske snage mogle bi da pokušaju da "povrate“ teritorije LNR nakon što su savezničke snage zauzele Lisičansk, ali im to neće biti dozvoljeno, izjavio je lider Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik.
 
"Povodom bezbjednosti i koraka koje preduzimaju Oružane snage Ukrajine i neonacistički bataljoni, koji će vjerovatno pokušati da povrate teritorije, želim sasvim odgovorno i nedvosmisleno da kažem da niko nikome neće ustupiti teritorije na koje smo ušli", izjavio je Pasečnik za televiziju "Rusija 24".

10:23

Oružane snage Ukrajine granatiraju kijevski okrug Donjecka, izjavio je gradonačelnik grada Aleksij Kulemzin.


10:19

Ukrajinci objavili sljedeću rusku metu

Nakon što je Rusija za vikend zauzela istočni ukrajinski grad Lisičansk, ruske snage sada idu na grad Slovjansk, tvrdi danas ukrajinski glavni stožer.
 
"Rusi pokušavaju uspostaviti kontrolu nad selima Bohorodične, Dolina i Mazanivka, u smjeru Slovjanska", naveo je glavni stožer Ukrajine u svom dnevnom priopćenju. Sva tri sela nalaze se manje od 20 kilometara sjeverno i sjeveroistočno od Slovjanska, na južnoj strani rijeke Sjeverni Donjec.

09:54

Guverner potvrdio

Ruske snage pogodile su srednju školu u okrugu Harkov jutros u četiri sata, navodi se u izvještaju guvernera tog regiona Oleha Sjunjehubova, a nema izveštaja o žrtvama.
 
Sjunjehubov je naveo u najnovijem ažuriranom statusu na društvenim mrežama da je "neprijatelj napao gradove i sela u Harkovu, Izjumu i Bohoduhivu tokom dana".

08:35

I sportisti u vojsku

Golman hokejaške reprezentacije Rusije Ivan Fedotov doveden je u Severodvinsk na odsluženje vojnog roka, piše list Izvestija pozivajući se na objavu dopisnika Sport-Ekspresa Alekseja Ševčenka na Telegramu.

08:21

"Priprema se ofanziva"

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da se ruske snage konsoliduju u Lisičansku i da pripremaju ofanzivu u pravcu Slavjanska.

08:16

Rusija jača snage u Crnom moru

Rusija je pojačala svoje snage u Crnom moru još jednom podmornicom, saopštila je danas ukrajinska Operativna komanda Jug.
 
Navedeno je da je podmornica raspoređena u sjeverozapadnom dijelu Crnog mora, prenosi Interfaks Ukrajina.
 
U pripravnosti je 28 projektila tipa "Kalibr", dodaje se u saopštenju.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )